Müezzinoğlu: "Kamu İşçilerinin Toplu Sözleşmeleri Tamam, Kamu Çalışma Reformu 2018'e kaldı"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında kamu işçilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde sona gelindiğini, kamu çalışma reformunun ise 2018'e kalacağını söyledi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Müezzinoğlu: "Kamu İşçilerinin Toplu Sözleşmeleri Tamam, Kamu Çalışma Reformu 2018'e kaldı"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı son dakika açıklamasında milyonlarca işçinin ve memurun büyük bir merakla beklediği konuya açıklık getirdi. Kamu personel reformunun bu yıl gündeme gelmeyeceğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, 200 bin işçiyi yakından ilgilendiren kamu toplu sözleşmelerinde ise yüzde 90 oranında bir anlaşma sağlandığını ifade etti.

Maaşa İyileştirme Geliyor

Toplu sözleşmeleri bayram öncesi tamamlamak istediklerini geldikleri noktada ise yüzde 90'lık bölümün tamamlandığını belirten Müezzinoğlu, anlaşmanın unsurları arasında düşük maaş alanlara iyileştirme yapılmasının da bulunacağını belirtti. Müezzinoğlu, "Bayramdan sonra inşallah bitireceğiz. Çok ufak tefek rötuşlar kaldı" diye konuştu.

İstihdam Seferberliği

İstihdam seferberliğinde özel sektörde 1 milyon çalışan hedefinin aşıldığını, kamudaki istihdamlarla birlikte 1.3 milyon seviyesinin geride bırakıldığını kaydeden Müezzinoğlu, "Özel sektöre milyon kere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Bazı teşvik şartlarının da esnetileceğini ifade eden Müezzinoğlu, "3 ay sigortasız olma şartını, gelen talepler doğrultusunda 10 veya 15 güne indirmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Esnek Çalışmaya Düzenleme

Üzerinde çalıştıkları 3-4 maddelik bir yasa ile çalışma hayatında mesaileri rahatlatacaklarını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Esnek çalışma alanında güçlü adımlar atmazsak, istihdamı geniş alanlara yaymakta zorlanırız. Bir de artık hayat çok dinamik. Öyle meslekler var ki, 24 saati çok dinamik. Veya belli mevsimleri çok yoğun olan sektörler var. Esnek çalışma, özellikle genç istihdamına çok katkı sağlayacak" dedi.

Kamu Çalışma Reformu

Kamu çalışanlarının beklediği kamu personel reformunun ise kısa vadede olmayacağını söyleyen Müezzinoğlu, "Çalıştaylar yapıyoruz. Bu çalıştaylar 2018'in sonuna kadar sürecek. Ondan önce gündemimizde yok" ifadelerini kullandı.

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.