Müezzinoğlu'ndan Son Dakika Taşerona Kadro, İstihdam ve İkramiye Açıklaması

Son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Bakan Müezzinoğlu yaptığı konuşmasında taşerona kadro meselesine, istihdama ve memur emeklilerine ödenecek ikramiyelere değindi. İşte Bakan Müezzinoğlu'nun taşerona kadro ile ilgili yaptığı son dakika açıklaması.

Yayınlanma:
Müezzinoğlu'ndan Son Dakika Taşerona Kadro, İstihdam ve İkramiye Açıklaması

Son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Bakan Müezzinoğlu, yaptığı son dakika konuşmasında taşeron işçileri ilgilendiren önemli bir açıklamalarda bulundu.

İstihdam Açıklaması

İstihdam seferberliği kapsamında yapılanları aktaran Bakan Müezzinoğlu, "Son 20 günde 125 binden fazla insanımız iş sahibi oldu. İstihdamda milli seferberlik gerçekten güçlü bir dinamizm yakaladı. Nisan, Mayıs aylarındaki rakamlar işsizlik oranlarını hızla geriye düşürecek. Çalışmak isteyen kardeşlerimize daha çok iş bulma, ekonomiyi güçlendiren Türkiye yolculuğu toplumun tamamına bir müjdeye dönüşecek." sözlerini söyledi ve ekledi: "Bütün sigortalılar otomasyonda kayıtlı. 3 ay işsizlik şartı arıyoruz. Burada işten çıkarıp yeniden işe alma gibi hile kapıları yüzde 99 kapalı. Sigortalının giriş-çıkışı kayıt altında. Bizi 1 aylığına kandırabilir, ikinci ay açığa çıkar. Cezası ağır, değmez."

Taşeron İşçi Açıklaması

Kadro bekleyen taşeron işçilere yönelik de bazı açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Taşeron işçilerimizin durumuyla ilgili 4 bakan arkadaşımızla çalışıyoruz. Sıkıntılarını ortadan kaldıracağız. Referandum atmosferinde popülist olmasın diye ek bir cümle söylemiyorum. Biraz sabırlı olsunlar, onların derdi bizim derdimiz."

İkramiye Açıklaması

Memur emeklilerine yönelik ikramiye müjdesi veren Bakan Müezzinoğlu, "Devlette 30 yıldan fazla emeği olan 400-450 bin memur emeklimize de yaklaşık 2.5 milyarlık ikramiye ödemesini yapacağız." sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

5haber.com’un Taşeron Yasası Çözüm Önerisi ile İlgili Özel Haberine Gitmek İçin Tıklayın

Taşeron haberlerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.