Müezzinoğlu'ndan Son Dakika Taşerona Kadro ve Kıdem Tazminatı Açıklaması Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı bir programda yaptığı konuşmasında taşerona kadro ile ilgili açıklamalarda bulunurken kıdem tazminatı meselesine de değindi. İşte Bakan Müezzinoğlu'nun taşerona kadro açıklaması.

Yayınlanma:
Müezzinoğlu'ndan Son Dakika Taşerona Kadro ve Kıdem Tazminatı Açıklaması Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Manisa programında, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Manisa'da Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen 'İş ve Çalışma Hayatında Karşılaştığımız Sorunlar' isimli toplantıya katıldı. Toplantı açılışında Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, karşılaştıkları sorunları Bakan Müezzinoğlu'na anlattı. Bakan Müezzinoğlu'ndan taşerona kadro ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi.

İşadamlarına Seslendi

Bakan Müezzinoğlu, işadamlarının dertlerinin paylaşıldıkça azalacağını söyledi ve dış mihrapların Türkiye'ye karşı tuzak kurduklarını dile getirerek, "Son 3-4 yıldır Türkiye'nin büyümesinden, dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına girmesinden rahatsız olanlar farklı tuzaklar kuruyor. Bu ülkenin milli iradesi ile kimse oynamamalı. Bu sistem millet adına emniyet, güven istikrar adresi olmalı. O sisteme millet kimi layık görüyorsa onu getirmeli. Milletin kazanımlarının güçlü olduğu bir sürecin arifesindeyiz. 16 Nisan akşamından itibaren bu ülkenin özgüveni artacaktır. İstikrar ve güven merdivenin basamaklarını daha hızlı çıkmamıza yardımcı olacak. Bir taraftan merdivenin basamaklarını çıkmaya çalışıyoruz. Biri merdiveni salıyor, biri basamağı kırmaya çalışıyor. Basamakları zor da olsa çıkmaya çalışıyoruz. CHP Genel Başkanı diyor ki, '15 yıldır ne istediniz de yapamadınız' diyor. Hangi istediğimizi huzur içinde yapmamızı müsaade ettiniz. Milli iradenin hak ve hukuku millet vicdanından geçer. Ucube kararlarla bu ülkenin milli iradesinin ümüğünü iki de bir sıktılar. CHP onlara alkış tuttu. Halktan milli iradeden korkan, milli iradenin ümüğünü sıkılmasına destek olan bir anlayışı artık arkada bırakmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kıdem Tazminatı Açıklaması

Kıdem tazminatı ile ilgili konuşan Bakan Müezzinoğlu, işverenin kıdem tazminatından rahatsız olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Burada vicdan var. Hak yememek duygusu var. çalışanın hak ve hukukun yarın kaybettiği bir yapı olmasın istiyor. Bir çalışanın alın terinin hakkı nasıl maaş olarak veriliyorsa kıdem tazminatı hakkı da işvereni kasasında değil, güvenli bir adreste olmalı. Sigorta primleri ay sonunda nasıl takip ediliyorsa, hak etikleri o fonda toplanmalı. Bir taraftan işverenin üstünde yarın ne olacağını bilemediği bir yük yüklenirken, çalışanın mağdur olduğu kıdem tazminatını alamadığı süreçleri yaşıyoruz. Buna gerek yok. Bizim için çalışan da çalıştıran da değerlidir. İkisinin de sağlıklı yürümesi her iki grup adına da güç kaynağıdır. Birinin topalladığı diğerinin güçlendiği bir yapı yürümez. Adil ve sürdürülebilir olmaz. İş kanununda, kıdem tazminatında hakkaniyetle, sürdürülebilir bir yapıyı hep beraber işvereni ve çalışanı dinleyerek yapacağız. 13 milyon çalışanın 2 milyonu kıdem tazminatı hakkında istifade edebiliyor. Yaklaşık 10 milyonu biz görmeyecek miyiz? Bir puanlık kayıt dışılığın maliyeti 1 milyar 900 milyon. Yüzde 32 yüzde 33 kayıt dışı var. 2 milyar lira desek 60 milyar lira kayıt dışı. Merdiven altında ucuz işçilikle ülkenin geleceğinde ve kurumların gücünü zayıflatarak yaptığını yanlışlığa göz yumamayız."

Taşerona Kadro Açıklaması

Bakan Müezzinoğlu konuşmasının ardından toplantıya katılanlardan soru aldı. Taşerona kadroyla ilgili düzenlemenin gündemde olup olmadığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, "Seçim atmosferlerinde popülist bir anlayışı doğru bulmuyoruz. Başbakan yardımcımızın başkanlığında dört bakanlık olarak çalışıyoruz, biraz sabır diyoruz" diyerek cevapladı.

Taşeron haberlerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

 Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Manisa

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.