Müezzinoğlu'nun Açıklamasına Taşeron İşçilerden Tepki: "Hakkımız Olan Kadroyu İstiyoruz"

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun geçtiğimiz gün yaptığı taşeron işçi açıklamasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Taşeron işçilerin kamuda istihdamının mümkün olmayacağını belirten Müezzinoğlu'nun açıklamaları sonrası taşeron işçiler 'hakkımız olan kadroyu istiyoruz' tepkisini verdi.

Yayınlanma:
Müezzinoğlu'nun Açıklamasına Taşeron İşçilerden Tepki: "Hakkımız Olan Kadroyu İstiyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun geçtiğimiz gün yaptığı taşeron işçi açıklamasına tepkiler, forum siteleri ve sosyal medya üzerinden çığ gibi büyüyor.

Yıllardır kadro bekleyen ve bu yönde yapılan açıklamalar ile umut içinde olan taşeron işçilerin kadro bekleyişi, geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklaması sonrası son buldu.

Mehmet Müezzinoğlu'nun Açıklaması

Bakan Müezzinoğlu, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalarında taşeron işçileri kamuda istihdam edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Taşeronların güvencesi, haklarının korunması önemli, Devlet memurluğuna gireceğim gibi görüyorlar ise o mümkün görünmüyor. Devlet Memurluğuna girişte KPSS ile dünya kadar bekleyenler var, devletin sorumluluklarının arttığı bir yapı olarak olabilir.  Kamu personeli, devlet memuru dışında, sözleşmeliler var, işçi statüsünde olup kamu çalışanı gibi olanlar var, biz kamu çalışanı reformunu yaparak, hizmet alımı taşeron dediklerimiz, sözleşmeli dediklerimiz burada yeni bir geleceğe taşıyacak kamu çalışanı reformunu yapmamız gerekir. 2017'nin ilk yarısında bunları yaparsak, esasında diğer konuları askıda tutmaya devam edip toplu bir düzenleme yapılabilir." ifadelerini kullanmıştı.

Taşeron İşçilerden Tepki

Yıllardır kadro bekleyen taşeron işçiler, Bakan Müezzinoğlu'nun bu açıklamaları sonrasında hayal kırıklığına uğradı. Geçtiğimiz yıl seçim kampanyalarında kamuda kadrolu olarak istihdam edilmesi müjdesinin verilmesi sonrasında gelen bu habere taşeron işçiler sosyal medya üzerinden ve forum sitelerinden tepkilerini gösterdi.

Bu konu hakkında sivil toplum kuruluşlarına da çağrıda bulunan taşeron işçiler, haklarının verilmesini istiyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız3
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.