Naci Ağbal'dan Son Dakika ÖTV Açıklaması: "ÖTV Zammı Doğrudan Doğruya.."

Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV zammını değerlendiren Maliye Bakanı Naci Ağbal, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Naci Ağbal'ın açıklamaları.

Yayınlanma:
Naci Ağbal'dan Son Dakika ÖTV Açıklaması: "ÖTV Zammı Doğrudan Doğruya.."

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gündemde sıkça konuşulan ÖTV zammına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Ağbal konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında "Yapmış olduğumuz teknik bir çalışmaya göre, bu düzenlemenin bütçe gelirlerine 3 milyar liraya yakın bir gelir etkisi meydana getirebileceğini düşünüyoruz.Bu çalışmanın amacı, doğrudan doğruya bütçeye gelir elde etme değil" sözlerini söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal,"Katma Değer Vergisi oranının indirimli oran olarak, 8 olduğunu belirlemiş olduk. Böylelikle bu düzenlemeyi de çözmüş olduk. Düzenlemelerin hayırlı olmasını diliyorum. Otomotivde vergileme de yeni bir sisteme geçtik. Fiyat aralığına dayalı bir sistem. Önümüzdeki dönemde daha yapısal çözümler içeren, konular üzerinde de çalışacağız. Sektörle olan istişarelerimiz devam edecek. Gerek emisyona dayalı vergileme sistemi gerekse özellikle araçların kullanım yerlerine göre ,farklılaştırılmasını önemsiyoruz. Bu düzenlemeyi yaparken de şu hususları özellikle dikkate aldığımızı üzerine basa, basa söylemek isterim. Vergi kanunları piyasadaki rekabeti asla bozmamalı. Bütün piyasadaki aktörlere ve araçlara karşı eşit mesafede olmalı. Yapmış olduğumuz düzenleme de piyasanın genel yapısını, değiştirmemeye özel bir önem verdik. Otomotiv sektörü ülkemiz açısından son derce kritik, stratejik bir sektör , otomotiv sektörüyle ilgili almış olduğumuz bu kararı değerlendirirken özellikle, sektördeki arz, talep, yatırım, ihracat bütün bu faktörleri dikkate aldık. Bunlar üzerinde olumsuz bir etki meydana getirilmemesine öz4el bir önem verdik. Öngörülebilirliğini, çok önemsiyoruz. Bunu da bu düzenleme sırasında özellikle dikkate aldık. Bundan sonraki süreçte yakın vadede otomotiv sektörü ile ilgili, ayrıca yeni bir düzenleme düşünmüyoruz. Türkiye önümüzdeki dönemde özellikle hibrit araç üretiminde önemli bir üretim merkezi haline gelecek. Otomotiv sektörü bizim için kritik bir sektör. İhracatımız açısından son derce önemli "sözlerini söyledi.

İçinde Bulunduğumuz Oynaklık, Küresel Piyasalarda Meydana Gelen Oynaklıktan Kaynaklanıyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın , gazetecilerin 'Sayın Bakanım piyasalardaki hareketlilik devam ediyor, malum dolar bugünde artma eğilimi gösteriyor. Bu artışın bir süre daha devam edeceği öngörülüyor. Bu süre ne kadar daha uzar? Piyasaları ne kadar daha olumsuz etkiler? Yeni zamları doğurur mu?' sorusuna verdiği yanıt şu şekilde: ""Sayın Başbakanımız dün akşam ekonomi yönetimi olarak, gelişmeler karşısında almış olduğumuz kararları, kapsamlı bir şekilde değerlendirdi. Açıklamalarda bulundu. Piyasalarda son dönem meydana gelen dalgalanmalara karşı almakta olduğumuz tedbirleri paylaştı. Hükümet olarak bu konuda Başbakanımızın, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda oluşturduğu kararlar çerçevesinde gerekli adımları bir bir atıyoruz. Bu içinde bulunduğumuz oynaklığı, küresel piyasalardaki oynaklığın bir parçası olarak görmek gerekiyor."

Çalışmanın Amacı Doğrudan Doğruya Bütçeye Fayda Sağlamak Değil

Bakan Ağbal, gazetecilerin 'ÖTV'deki yeni düzenlemeyle ne kadar bir gelir öngörülüyor?' sorusunu şöyle yanıtladı:" Yapmış olduğumuz teknik bir çalışmaya göre, bu düzenlemenin bütçe gelirlerine 3 milyar liraya yakın bir gelir etkisi meydana getirebileceğini düşünüyoruz. Bu çalışmanın amacı, doğrudan doğruya bütçeye gelir elde etme değil, sektörün içindeki yatırımcı, dağıtıcıların ifade ettiği sistemin mevcut bozucu yapısını değiştirmek ve daha adaletli, piyasadaki araçların özelliklerini dikkate alan yeni bir vergileme sistemine geçmekti. "

5Haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.