Numan Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamalar

Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Numan Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terörün amacının korku yaratmak ve yıgınlık oluşturmak olduğunun altını çizerek, "Asla teröre alışmayacağız" dedi. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısı sonrası çeşitli ülkelerden gelen destek mesajlarının olumlu, ancak yeterli olmadığını ifade etti.

Destekler Olumlu Ancak Yeterli Değil

İstanbul'un Beşiktaş İlçesinde meydana gelen bombalı hain saldırı sonrasında çeşitli ülkelerden gelen destek mesajlarının olumlu, ancak yeterli olmadığını belirten Kurtulmuş, "Ortaya konulan destekleri olumlu bulduğumuzu ifade ediyoruz ancak, yeterli bulmadığımızın da altını çiziyoruz. Bundan sonra destek mesajları veren ülkelerdeki dostlarımızın, samimiyetle, teröre karşı mücadelede Türkiye ile açık ortak bir paydaşlığı sürdürmeleri gerekir. PKK’nın Avrupa’daki faaliyetlerini kısıtlayacak bir yaklaşım bekliyoruz. Uygulamada da Türkiye’nin yanında olmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da Düşen F-16

Saat 19.31'de Mardin'den Diyarbakır'a yaklaşan F-16 uçağının düşmesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, “Uçağımız düşmeden evvel pilotumuz otomatik pilotla kendisini uçağın dışına atmış ve sağ salim kurtulmuştur. Şu an itibarıyla üsse dönmüş ve orada bulunmaktadır. Konu bütün detaylarıyla incelenmektedir. Uçak, uçuşunu bir eğitim uçuşu olarak sürdürmekteydi. Uçuşu tam tamamlamak üzereyken, uçağın düşmesi hadisesi vuku buldu. Bunun kuvvetle muhtemel bir teknik arıza nedeniyle meydana geldiği şeklindedir. Önümüzdeki saatlerde kaza kırım ekipleri de olay yerine intikal ederek bu düşme olayını inceleyecekler.” dedi.

El Bab'da Son Noktaya Gelindi

Fırat Kalkanı Harekatı'nda gelinen son duruma değinen Kurtulmuş, "El Bab konusunda son noktaya doğru gelinmiştir. Bu anlamda şehir çevrelenmiş ve son bitirici operasyonun hazırlıkları yapılmaktadır. Ümit ederim ki en kısa süre içerisinde El Bab ile ilgili harekatın o kısmı bitirilmiş olacak" açıklamalarında bulundu.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.