Nuriye Gülmen ile Semih Özakça bildirisinde hangi ünlülerin imzası var? Bildirinin içeriği nedir?

KHK ile ihraç edilen ve hapis cezasına çarptırılan akademisyenler için 111 ünlü ismin imzasını taşıyan bir bildiri yayımlandı. İşte yayımlanan bildiri ve bildiriye imza atan isimler.

Yayınlanma:
Nuriye Gülmen ile Semih Özakça bildirisinde hangi ünlülerin imzası var? Bildirinin içeriği nedir?

Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen akademisyenler Nuriye Akman ve Semih Özakça için 111 kişinin imzası ile bir bildiri yayımlandı. Şuan hapiste olan ve açlık grevlerine devam eden Akman ile Özakça için, aralarında çok sayıda ünlü isimlerin bulunduğu bildiriye ilk tepki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

Bakan Soylu bildiriye yönelik yaptığı sert açıklamasında,

"Örgütün mensupları için gerekçe saptırarak ilan verenler, başınıza gelen en ufak olayda istediğiniz polisin bilgisine, istihbaratına ve tespitlerine güvenmiyorsunuz, Savcılara ve hakimlere güvenmiyorsunuz.Ancak terör örgütüne güveniniz sonsuz! Hepimizin devletini terör karşısında hareketsiz ve etkisiz hale getirmek, suçlu göstermek için yola çıkanlar... Neyin altına imza attığınızın farkında mısınız?"

Volta Eylemlerini Kimse Takmadı

Bakan Soylu volta eylemine yönelik, "İhraç edilen iki isim üzerinden siyaset yapan CHP; Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanmasından sonra Türkiye genelinde 'volta atma' eylemleri başlatmak istese de sonuç alamadı." açıklamasını yaptı.

Bildirinin İçeriği

111 kişinin imzası ile yayımlanan bildiride, "Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Bildiriyi İmzalayanlar Kimler?

Bildiriye imza atan bazı isimler şu şekilde: Sıla Gençoğlu, Fatih Portakal, Meltem Cumbul, Müjde Ar, Müjdat Gezen, Zuhal Olcay, Zülfü Livaneli, Gülriz Suriri, Hayko Çepkin, Akın Birdal, Ataol Behramoğlu, Atilla Dorsay, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit.

5haber.com  | Ankara

Kaynak:İnternethaber.com

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.