OHAL Süresi Ne Zaman Sona Erecek? OHAL Hakkındaki Son Açıklamalar

Darbe girişimi sonrasında ilan edilen OAL süresi ne zaman sona erecek? OHAL ile ilgili yapılan son dakika açıklamaları neler?

Yayınlanma:
OHAL Süresi Ne Zaman Sona Erecek? OHAL Hakkındaki Son Açıklamalar

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi sonrasında düzenlenen Milli güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantıları sonrasında alınan karar ile ülke genelinde 90 günlük OHAL ilan edildi. Olağanüstü Hal ilanı 21 Temmuz gecesi saat 01.00'da Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girmişti.

Normal şartlar altında ve operasyonların tamamlanması durumunda 20 Ekim günü sona erdirilecek olan Olağanüstü Hal durumu, terör örgütlerine yönelik düzenlenen soruşturma ve operasyonların tamamlanmaması nedeniyle 90 gün daha uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın OHAL Açıklaması

Geçtiğimiz aylarda alınan uzatma kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ""MGK'nın tavsiyesi, hükümetin kararı ve Meclis'in onayıyla 3 ay süreyle OHAL ilan edilmiştir. OHAL konusunu sağa sola çekmeye gayret edenler var. KHK, OHAL vs. bu uygulamaların sadece terörle mücadele ile sınırlı kalacağı daha ilk günden açıkça ifade edilmiştir. Biz geldiğimizde OHAL vardı ama ülkemizin belli yerlerinde sokağa dahi çıkamıyordunuz. Şimdi böyle bir şey var mı? Günlük hayatın işlemesinde bir güvence var. Geçen iki ayı aşkın sürede OHAL tam da bu şekilde terörle mücadelenin etkinliğini artırma amacıyla uygulandı. FETÖ ile ilgili mücadelede, diğer terör örgütleri ile ilgili mücadelede bizim hızımızı artırıyor. 3 aylık sürenin yeterli olmayacağı görülüyor. 3 ay daha uzaması MGK'da tavsiye edildi. Hükumetimiz de gerekli değerlendirmeleri yapacaktır." şeklinde açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım: "Bizde OHAL'in Bitmesini İstiyoruz"

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı son dakika açıklamasında OHAL ile ilgili, “OHAL altında seçime gidildi… OHAL şartlarında referandum yapıldı’ gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz. Bu nedenle referandum öncesi OHAL kaldırılır diye düşünüyorum” sözlerini söyleyerek duruma açıklık getirdi.

OHAL Ne Zaman Bitecek?

21 Temmuz gecesi ilan edilen 90 günlük OHAL, 90 gün daha uzatıldı ve bu durumda OHAL, 16 Ocak günü sona erecek.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.