OHAL'de kamuda meydana gelen açık taşeron işçilerin kadroya alınması ile karşılanmalıdır

Kadro bekleyen binlerce taşeron işçi bu sorumun artık bir an önce özüme kavuşturulmasını istiyor. Art arda gelen taşerona kadro açıklamaları kadro için tekrar ümitlenen 800 bine yakın taşeron işçi, kısa sürede bu sorunun çözülmesini istiyor. İşte taşerona kadro konusunda son durum ve detaylar.

Yayınlanma:
OHAL'de kamuda meydana gelen açık taşeron işçilerin kadroya alınması ile karşılanmalıdır

Kadro bekleyen taşeron işçiler, artık bu sorunun çözülmesini istiyor.

1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin seçim vaadi olan taşerona kadro, henüz verilmedi. Bu konuda çoğu taşeron işçinin umudu artık kalmamışken konunun çözüleceği inancını kaybetmeyen taşeron işçiler de var.

İhraç Edilenlerden Açılan Kadro Sayısında Taşeron İşçiler Kadroya Alınmaya Başlansın

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında ülke genelinde 100 binden fazla memur, terör bağlantısı nedeniyle görevinden ihraç edildi. Olağanüstü Hal kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevinden ihraç edilen memurlardan açılan kadrolara ise henüz yeterli sayıda memur alınmadı.

Kamudaki işlerin aksamaması için bu açığın bir an önce doldurulması gerekmektedir. Uzun süredir kadro bekleyen taşeron işçilerin de bu kapsamda değerlendirilmesi, devam eden süreci biraz daha hızlandırılması gerekmektedir.

Bakan Müezzinoğlu'ndan Son Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron çalışanların durumuyla ilgili yol haritasını önümüzdeki günlerde şekillendireceği yönünde geçtiğimiz gün açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı başkanlığında 4-5 bakan tarafından hazırlanan yol haritasını hükumete getireceklerini anlatan Müezzinoğlu, “Önümüzdeki günlerde şekillendirip yapacağız” dedi.

Saadet Partisinden Taşeron Açıklaması

Haftalık basın toplantısında parti binasında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Tanıtma Başkanı Yasin Yentürk, "TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde işsiz sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 668 bin kişi artarak, 3 milyon 872 bin kişiye ulaştı. Ülkemizde kapitalizmin adaletsizlik ve sömürü üreten çarkları arasında sıkışan işçi, memur, emekli ve çalışanlar bu 1 Mayıs'ta da adil bir düzen yerine matbu kutlama mesajlarıyla yetindiler. İktidarın her seçim döneminde kaldırmayı vaat ettiği taşeron işçilerin kadroya geçirilmesinin yanından bile geçilmedi. Taşeronluk seçim döneminin en büyük kozu haline geldi."

Son taşerona kadro açıklamaları için TIKLAYIN

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir, grubumuza üye olabilir ve arkadaşlarınızı gruba üye yapabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.