Okullar 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Dersi İle Başladı

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı ilk ders zili bugün çaldı. Ders zilinin çalması ile birlikte milyonlarca öğrenci okul sıralarındaki yerlerini aldı.

Yayınlanma:
Okullar 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Dersi İle Başladı

Öğrencilerin sıralarındaki yerlerini alması ile birlikte yeni eğitim öğretim yılının başlangıcı yapıldı. Yeni yılın ilk dersi ise 15 Temmuz kanlı darbe girişimi oldu. Milyonlarca öğrenciyi bilinçlendirmek ve bilgilendirmek adına alınan karar ile yeni yılın ilk dersi 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitleri oldu. Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi, terör olaylarının yaşandığı ve yaz aylarında patlama ile çatışmaların merkezi konumunda olan Diyarbakır’da da eğitim öğretim yılı açılışı gerçekleşti. Başlayan yeni sezon ile binlerce öğrenci okul sıralarındaki yerlerini aldı Öğrencilerin yerlerini alması ile birlikte ilk ders olan 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitleri konusu da görseller ve olay görüntüleri ile gerçekleştirildi.

Terör olaylarının yaşandığı ve bu olaylar altında okullarına başlayan 440 bin 217 öğrenci, toplamda bin 616 okul ve 12 bin 959 derslikte yeni eğitim yılına başladı. Bu okullarda ise toplamda 18 bin 259 öğretmen görev alacak.

15 Temmuz gecesi gerçekleşen kanlı darbe girişiminin anlatıldığı ilk derste öğrencilere, vatan ve millet bilincinin kavratılması hedeflendi. Terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen ve halk ile polisin omuz omuza bertaraf ettiği darbe girişiminin özeti, öğrencilere bir broşür şeklinde sunuldu. “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizin Anısına” adı verilen broşürün Önsözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaleme alındı.1

Darbe gecesi yaşanan olayların özetlendiği broşürde, yeni yıla başlayan öğrencilere darbenin ne anlama geldiği, darbe şehitleri ile darbe gecesi yaşanan olaylar anlatılırken, broşürün son sayfasında ise Demokrasi Nöbetleri ve Yenikapı Mitingi yer aldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılan Önsöz’ün giriş kısmında, ”Binlerce yıldır yaşadığımız ve zengin bir medeniyet inşa ettiğimiz coğrafyamızda nice savaşlar, nice ihanetler yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık.” Sözleri yer aldı. Birçok öğretmenin açığa alındığı ve ihraç edildiği Diyarbakır’da yeni eğitim öğretim yılı eksiksiz bir şekilde başladı.

Gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.