Ondokuz Mayıs Üniversitesinde FETÖ Soruşturması: 22 Akademisyen Gözaltında

FETÖ soruşturması kapsamında daha önce açığa alınan Ondokuzmayıs Üniversitesi akademisyenlerinin aralarında bulunduğu 22 akademisyen gözaltına alındı.

Yayınlanma:
Ondokuz Mayıs Üniversitesinde FETÖ Soruşturması: 22 Akademisyen Gözaltında

Samsun merkezli 4 ilde devam eden soruşturmalar kapsamında, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ekipleri tarafından eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Düzenlenen FETÖ operasyonlarında Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesinde, daha önceden açığa alınan, aralarında profesör, doçent, araştırma görevlisi ve öğretim görevlilerin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah Samsun merkezli İzmir, Konya ve Ankara illerinde eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonu düzenlendi. Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesinde görev yaparken Fethullahçı Terör Örgütü/PAralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında daha önce haklarında açığa alınmaları kararı verilen ve içlerinde profesör, doçent, araştırma görevlileri ve öğretim görevlilerinin bulunduğu 22 şüpheli, düzenlenen operasyonlar kapsamında gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçen bilgisayar kasaları, cep telefonları ve dijital verilere el kondu.

Gözaltına alınan şüphelilerin birkaçının terör örgütü FETÖ'nün şifreli haberleşme ağı ByLock kullanıcısı olduğu iddia edildi. İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin hakkında soruşturma başlatıldı.

Bolu'da 15 Öğretmen Adliyede

Bolu'da devam eden FETÖ soruşturması kapsamında geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 15 öğretmen, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 15 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Aralarında Aktif Eğitim-Sen Bolu Temsilcisi Zeki Yıldıran, sendika yöneticilerinin de bulunduğu 15 kişi, sabah sağlık kontrolleri ardından adliyeye sevk edildi. Erkek öğretmenler elleri kelepçeli, kadın öğretmenler ise kelepçesiz olarak adliyeye götürüldü.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.