Ordu Ticaret Borsası Tabelasında Fındığın Kilosu 10 TL'ye Düştü-Üreticiler Tedirgin

Ordu Ticaret Borsası tabelasında fındık kilogram ücretinin 10 TL'ye indiğini gören üreticiler bu konuda çok tedirgin ve tepkili. İşte son dakika gelişmeleri.

Yayınlanma:
Ordu Ticaret Borsası Tabelasında Fındığın Kilosu 10 TL'ye Düştü-Üreticiler Tedirgin

Ordu'da fındık fiyatı 10 TL'ye geriledi, üretici tedirgin.

Ordu'da fındık fiyatlarının serbest piyasada 10 Türk Lirası seviyesine kadar düşmesi, üreticiler tarafından büyük tepki ile karşılandı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan konu ile ilgili, "Üreticilerimiz fiyata çok tepkili, serbest piyasa sektörü içinde olan bütün yetkililerin bunu artık gözden geçirmesini istiyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

Ordu Ticaret Borsası tabelasında yüzde 50 randımanlı kabuklu fındık kilosu 10 TL’den işlem görüyor. Bu sezon ilk defa fındık fiyatının borsa tabelalarında 10 TL'yi gördüğünü, fiyatın acilen gözden geçirilmesi gerektiğini belirten TZOB Yönetim Kurulu üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, duruma tepki gösterdi. Üreticilerin bugün borsa tabelalarında yazılan 10 TL'lik fiyatla şok olduğunu belirten Soydan şöyle konuştu:

"Şu anda 2016 sezonunun en düşük fiyatını yaşıyoruz. Bugün itibariyle Ticaret Borsalarında fındık fiyatının 10 TL olduğunu gördük. Bu rakamları görünce üretici olarak şok olduk. Hem rekoltenin düşük olduğu, hem de talebin olduğu sezonda fındık fiyatının 10 TL'ye kadar düşmesi kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor. Sezon içinde 15 TL seviyesine çıkan fiyatın biran önce serbest piyasa sektörü içinde olan bütün yetkililerin bunu artık gözden geçirmesini istiyoruz."

Soydan, bu sezon Türkiye’de tahmini fındık rekoltesinin ise 468 bin ton olduğunu da sözlerine ekledi.

Tüm bu gelişmelerin yanında fındık üreticileri de durumun düzeltilmesini ve emeklerinin karşılığının verilmesini istiyor.

5haber.com  | Ordu

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.