ÖSYM 2016 ALES Sonbahar Sınav Sonuçlarını 22.35'te Açıkladı (ALES Sayısal Bilgiler)

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda önceki gün akşam saat 22.35'te ALES sonuçlarının açıklandığı belirtildi. ALES sonuç duyurusu ve sınava ait sayısal verilere haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Yayınlanma:
ÖSYM 2016 ALES Sonbahar Sınav Sonuçlarını 22.35'te Açıkladı (ALES Sayısal Bilgiler)

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2016 yılı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş sınavı sonuçları açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme :Merkezi tarafından yapılan açıklamada ALES sonuçları akşam saat 22.35'te adaylara duyuruldu.

Binlerce Akademik Personel adayının sabırsızlıkla beklediği sonuçlar ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden adaylarla paylaşıldı.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

18 Aralık 2016 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2016-ALES Sonbahar Dönemi) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş ve Sözel-2 Testindeki 24. sorunun iptal edilmesine karar verilmiştir. Sınav sonuçları,  30 Aralık 2016 tarihinde saat 22:35'den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Sınava 245 binden fazla adayın başvurusunun alındığı belirtilirken 208 bin 212 kişinin sınava girdiği belirtildi. İşte sınav sonuçlarına göre ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan Sayısal Bilgiler:

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sınav haberlerinden, ÖSYM duyurularından ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.