ÖSYM 2016/7 Merkezi Yerleştirme Sonuçlarını Açıkladı

Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlara yönelik alınan 2016/7 tercihlerine ait sonuçlar açıklandı.

Yayınlanma:
ÖSYM 2016/7 Merkezi Yerleştirme Sonuçlarını Açıkladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında alınan 2016/7 merkezi yerleştirme sonuçları açıklandı.

ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda, Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlara, merkezi yerleştirme ile sözleşmeli personel alımı yapılacağı belirtildi. Yayımlanan merkezi atama duyurusuna binlerce aday başvuru bulundu ve sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla beklemeye başlamıştı. Sabırsız bekleyiş bugün sona erdi ve ÖSYM sonuçları açıkladı.

2016/7 Merkezi Atama Sonuçlarına Ulaşmak İçin "sonuc.osym.gov.tr" adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sonuçların açıklanmasının ardından birçok aday, tercih ettikleri bölümlere yerleşmenin sevincini yaşarken, binlerce aday tercih sonuçlarını üzüntü ile karşıladı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM, yerleştirme sonuçlarına göre en yüksek ve en düşük puanları da açıkladı.

Yayımlanan sayısal verilere göre Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlara merkezi atama ile sözleşmeli personel alımına başvuruda bulunan ortaöğretim mezunu aday sayısı 34 bin 268 olarak açıklandı. Ortaöğretim mezunları için açılan kontenjan sayısı bin 157 olarak açıklandı ve yerleştirme sonuçlarına göre hiç boş kontenjan kalmadığı bildirildi. 2016/7 merkezi atamalarında ön lisans mezunu 15 bn 895 aday tercihte bulunurken, ön lisans mezunu bin 261 sözleşmeli personel alımı yapılacağı belirtilirken; yerleşen aday sayısı bin 254 kişi olarak açıklandı ve 7  kişilik kontenjan boşta kaldı. 2016/7 merkezi atama ile lisans mezunu 2 bin 566 kontenjan açılırken, bu kontenjanlara 23 bin 343 kişi başvuruda bulunurken, 14 kontenjan açıkta kaldı.

2016/7 merkezi atamalara yönelik açıklanan  sayısal verilere ulaşmak için aşağıda bulunan bağlantı adresini ziyaret edebilirsiniz.

"http://www.osym.gov.tr/TR,12756/kpss-20167-yerlestirme-sonuclarina-iliskin-sayisal-bilgiler.html"

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.