Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in okuduğu sahur duası

Sahura kalkan ve sahurlarını yapan vatandaşlar, sahur duasını araştırmaya başladı. İşte Peygamber efendimizin oruç tutarken okuduğu sahur duası ile Nihat Hatipoğlu'nun okuduğu sahur duası.

Yayınlanma:
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in okuduğu sahur duası

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte en çok aranan kelimelerden biri sahur duası oldu.

11 ayın sultanı olarak nitelendirilen ve İslam Alemi tarafından kutsal ay olarak nitelendirilen ramazan ayı geldi. Ramazan ayının ilk günlerini idrak etmenin mutluluğu ve sevincini yaşıyoruz. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte de İslam alemi manevi bir bürünmeye girdi. Oruçlar tutarak, ibadetleri yerine getirerek sevap kovalayan Müslümanlar, açlıkla nefislerini terbiye eden Müslümanla:, namaz, zekat ve diğer ibadetlerle de manevi açlıklarını doyuruyor.

Ramazan ayının en makbul ibadeti olan orucun ise ilki 27 Mayıs akşamı tutulacak. Oruç tutacak Müslümanlar, sahur için kalktı ve sahurlarını yapacak. Sahurlarını yapmak için kalkan vatandaşlar, sahur duasını araştırmaya başladı. İşte Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in sahurda okuduğu dua.

"Ey bu gecenin ve biraz sonra оlacak sahurun Rabbı olan Allаh'ımız.. Bizi iftarlara ulaştırırken günahlarımızdan arınmış olarak orucumuzu açmayı nasip еyle Amin."

Öte yandan sahurda şu duanın da okunması faydalıdır;

"Allahümme inni es'elüke bi rahmetikellti vesiat külle şey'in en tağfirali"

Nihat Hatipoğlu'nun Sahur Duası

“Allâhümme kir sumtü ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme ğadin neveytü” duâsı okunması mümkün. Bu allah'ım! Bu günde tuttuğum orucu gerçek oruç tutanların orucu benzer biçimde ve ibadetimi gerçek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu günde beni gafillerin uykusundan uyandır; kabahatumu bu günde bağışla; ey âlemlerin ilâhı! Affet beni, ey kabahatları affeden Rabbim! Allah’ım! Bu günde emrini icra etmek için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel keyfinı bana tattır; kereminle beni bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bu günde hıfzın ve örtünle beni (günah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretlisi"

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.