Piyasalarda Son Durum ve Güncel Döviz Kuru ile Altın Fiyatları 28 Aralık 2016

Son günlerde dalgalı bir seyir çizen piyasalar, yılın sonuna yaklaştığımız günlerde Merkez Bankasının yıl sonu öngörüsünden uzak bir görüntü çizmektedir. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Piyasalarda Son Durum ve Güncel Döviz Kuru ile Altın Fiyatları 28 Aralık 2016

Piyasalarda son durum ne? Döviz kuru ve altın fiyatları yükseldi mi? Son günlerin en karışık gündemi olan piyasalarda durgunluk bitmedi. Yıl sonuna yaklaştığımız günlerde döviz kurundaki yüksek seviye henüz inişe geçmedi. Merkez Bankasının daha önceden yaptığı açıklamada dolar kurunun yıl sonunda 3.10 seviyelerinde olması beklentisi açıklanırken, son yaşanan politik gelişmelerin ardından bu beklenti 3.35 seviyelerine çıkarılmıştı. Ancak yeni yıla 4 gün kala dolar Merkez Bankasının bu öngörüsünün çok uzağında ,3.50 seviyesinin üzerinde işlem görmektedir. Yatırımcı ve esnafların ise tedirgin bekleyişi devam etmektedir. İşte piyasalarda son durum ve altın fiyatları ile döviz kuru.

Küresel piyasalarda tatiller ve yıl sonuna doğru yatırımcıların beklemeye geçmeleri nedeniyle gerçekleşen düşük hacimli işlemlerde dolar yeni güne 3.52 liranın üzerinde başladı.

Dün gün boyunca 3.50-3.51 lira aralığında hareket eden ve kapanışa doğru kademeli olarak 3.5255 liraya yükselen dolar, bugünkü ilk işlemlerde de 3.5343 liraya kadar çıktı.

Euro da, dünkü 3.68 liranın üzerindeki kapanışının ardından, bugünün ilk işlemlerinde 3.69 lirayı aşarak 3.7008 liraya kadar yükseldi.

Altın Fiyatları

Dalgalı bir grafik çizen altın fiyatları, zaman zaman  yüksek seviyelere kadar çıkarken, zaman zaman da yatay seyir göstererek durgunlaşmaktadır.

Kapalı çarşıda altının gramı 129 TL seviyesinden işlem görürken, çeyrek altın 207 TL'ye alınıp, 2012 TL'ye, yarım altın 415 TL'ye alınıp 425 TL'ye, Cumhuriyet altını 858 TL'ye alınıp 871 TL'ye satılırken altının ons fiyatı ise bin 143 TL'den işlem görmektedir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.