PKK'nın Sözde Güroymak Sorumlusu Öldürüldü

Bitlis'te terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda örgütün sözde Güroymak sorumlusu öldürüldü. İşte detaylar.

Yayınlanma:
PKK'nın Sözde Güroymak Sorumlusu Öldürüldü

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinin terör örgütü PKK'dan temizlenmesi ve bölgelerin güvenli hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda Bitlis'te önceki gün çatışma çıktı. Güroymak İlçesine bağlı Bölmedere Köyü kırsal kesimlerinde süren operasyonlarda önceki gün güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, 1 teröristte yaralı olarak ele geçirildi.

Önceki akşam saat 22.30 sularında gerçekleşen çatışmada öldürüldüğü açıklanan PKK'lı teröristin bölücü örgütün Güroymak sorumlusu olduğu ortaya çıktı. Bölmedere köyü kırsalında gerçekleşen çatışmada 1 terörist de yaralı olarak ele geçirildi. Çatışmanın sona ermesinin ardından ise güvenlik güçleri bölgede arama tarama çalışmaları başlattı. Başlatılan arama çalışmalarında bir adet M-16 Piyade Tüfeği, 1 kalaşnikof ve 41 bomba ele geçirildi. Çatışmanın ardından ise Bitlis Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Güvenlik güçlerinin bölgede yaşayan halkın huzuru için teröristlerle mücadelesine kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

Yüksekova'daki Patlamada Hayatını Kaybedeb Çocuk Toprağa Verildi

Önceki gün Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden çocuk, düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi.

Yüksekova'da buldukları bir cisimle oynayan çocukların, kurcaladıkları cismin patladı. Cismin patlaması sonucu 1 çocuk hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 11 yaşındaki Umut Ayvalık, bugün gözyaşları içinde toprağa verildi. Düzenlenen cenaze törenine HDP Hakkari Milletvekilleri, Yüksekova Belediye Başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.