PÖH sonuçları açıklandı-Peki Yeni 10 bin PÖH ve 7 bin 500 JÖH alımı ne zaman?

Süleyman Soylu'nun 10 bin polis özel harekat, 7 bin 500 jandarma özel harekat alımı yapılacak müjdesinin ardından ilanların yayımlanmasını bekleyen adaylar sabırsızlanıyor. 19. dönem PÖH sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yeni PÖH alım ilanının yayımlanmasını bekliyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
PÖH sonuçları açıklandı-Peki Yeni 10 bin PÖH ve 7 bin 500 JÖH alımı ne zaman?

19. Dönem Polis Özel Harekat sözlü mülakat sonuçları uzun bir  gecikmenin ardından 11 Mayıs günü açıklandı. PÖH alımı sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından girdiği tüm sınavlarda başarılı olan 10 bin polis adayı, POMEM'lerde özel harekat polisi olarak yetiştirilecek.

PÖH sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sözlü sınavı geçemeyen adaylar ve işsiz yüz binlerce vatandaş, yeni özel harekat polisi ve jandarma özel harekat alımlarını beklemeye başladı. Geçtiğimiz ay İçişleri Bakan Süleyman Soylu bir açıklama yapmış ve 10 bin polis özel harekat, 7 bin 500 jandarma özel harekat alımı yapılacağını söylemişti.

Toplamda 17 bin 500 PÖH ve JÖH alımının bu dönem alınacağını söyleyen Bakan Süleyman Soylu'nun bu müjdesi sonrasında sabırsız bekleyiş başladı. Alım ilanının ne zaman yayımlanacağını merak eden adaylar, biran önce duyurunun gelmesini istiyor.

Polis özel harekat ve jandarma özel harekat alımı ilanları beklenirken, adaylar da mülakatlar için şimdiden hazırlıklara başladı. Adaylar, parklarda ve spor salonlarında ilk aşama olan fiziki yeterlilik testini geçmek için antrenmanlara başladı.

İlan Biran Önce Yayımlanmalı

PÖH ve JÖH alımı ilanlarının biran önce yayımlanması, adayların hazırlık takvimlerini buna göre ayarlamasına yardımcı olacaktır. Bakan Soylu'nun açıklamalarına göre beklenen PÖH ve JÖH alım ilanlarının kısa süre içinde yayımlanması bekleniyor.

PÖH FYT Parkuru

Fiziki yeterlilik testinde adayların parkuru belirtilen saniyenin altında bitirmeleri istenmektedir. Parkuru belirtilen sürenin üzerine tamamlayanlar başarısız sayılacak ve elenmiş olacak. FYT Parkuru detaylarına gitmek için lütfen TIKLAYIN

Polis özel harekat ve jandarma özel harekat alımı ilanları yayımlanır yayımlanmaz haberdar olmak için 5haber'i sosyal ağlardan takipte kalın.

Facebook Sayfamız için TIKLAYINFacebook Grubumuz için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.