Polis Özel Harekat (PÖH) Ön Başvuru ve Başvuru Ücreti İçin Bugün Saat 17.00 Son!!

En az lise mezunu 10 bin özel harekat polisi alımı başvuruları ve başvuru ücretinin yatırılması için son gün bugün (14 Kasım). İşte başvuru detayları.

Yayınlanma:
Polis Özel Harekat (PÖH) Ön Başvuru ve Başvuru Ücreti İçin Bugün Saat 17.00 Son!!

Polis Akademisi tarafından 2 Kasım günü yayımlanan 10 bin erkek özel harekat polisi alımı ilanına başvurular için son güne gelindi. 

Polis Akademisi resmi internet sitesinde yayımlanan ve en az lise mezunu erkek adayların başvuruda bulunabileceği özel harekat polisi alımı için ön başvurular, 2 Kasım tarihinde alınmaya başlandı ve yapılan duyuruda son başvuru tarihinin 14 Kasım olduğu bildirildi.

Darbe girişimi sonrasında ilan edilen 90 günlük Olağanüstü Hal kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile, başvuru şartlarında başvuru için adaylardan istenen KPSS şartı maddesi üzerinde değişiklik yapılan ve sınav şartı kaldırılan özel harekat polisi alımı için binlerce aday sabırsızlıkla bekliyordu. Polis Akademisinin ilanını bekleyen binlerce kişiye müjdeli haber 2 Kasım tarihinde ilan edildi ve öze l harekat polisi alımı için başvuruları alınmaya başlandı.

Askerlik Şartı Kaldırıldı

İlk KHK ile özel harekat polisi alımında KPSS şartının kaldırılmasından sonra binlerce aday, askerlik ve yaş sınırlamalarının da değişmesi gerektiğini belirtti. Bu istekler sonrasında ise, son yayımlanan KHK ile, başvuru için gerekli olan şartlardan biri olan askerlik şartı da kaldırıldı. Ancak yaş sınırlaması hakkında bir düzenleme yapılmadı. Konu ile ilgili daha önce yapılan açıklamalarda ise, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özel harekat polisi alımlarında sınav şartının olmasından dolayı, başvuru sayısı az, başvuran nitelikli aday sayısı da istenilen seviyede olmadığını belirtmiş ve sınav şartının kaldırıldığını belirtmişti.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Özel harekat polisi olmak için başvuruda bulunacak olan adaylar, e-devlet sistemi üzerinden ön başvurularını, bilgilerini doğru bir şekilde girerek tamamlamalı ve yeterlilik sınavı ücreti olan 75 TL'yi ilgili bankaya yatırmaları gerekmektedir. Bu şekilde ön başvuru tamamlanmış olacaktır.

ilgili alım hakkında detaylı bilgi ve ön başvuru için www.pa.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sınav ücreti hakkında detaylı bilgi için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.