PTT Personel Alımı Başvurusu Ne Zaman Başlıyor? (KPSS 60 Puan ile Personel Alımı) | Son Dakika

PTT tarafından yayımlanan personel alımı ilanına başvurular ne zaman başlıyor? PTT personel alımına kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir? İşte PTT personel alımı detayları.

Yayınlanma:
PTT Personel Alımı Başvurusu Ne Zaman Başlıyor? (KPSS 60 Puan ile Personel Alımı) | Son Dakika

Beklenen PTT personel alımı açıklaması geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı tarafından yapılmıştı. Bu açıklama sonrasında beklenen ilan ise Devlet PErsonel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. İşte yayımlanan ilanın detayları ve ilgili ilana başcuru şartları.

Genel Şartlar

# T. C. Vatandaşı olması,.

# On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.

# Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

# Sicil kaydı bulunmamak,

# Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

# Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

# Atanacağı pozisyon için ekli listede belirtilen öğrenim şartını haiz olmak (Son başvuru tarihi olan 18/02/2017 tarihi itibariyle mezun olmak).

# Yapılacak “sözlü sınavda” başarılı olmak

# KPSS'ye girmiş olmak

Gişe ve Büro Görevlisi Özel Şartları

# Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki okulların Ek-1 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.

#  Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

# KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak

Dağıtıcı Özel Şartları

# İki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.

# Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. ( B ve A2 Sürücü Belgesine veya Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına son başvuru tarihi olan 18.02.2017 tarihi itibariyle sahip olmak.)

# Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

# KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak

Başvuru Tarihi ve Şekli

İlgili ilana başvuruda bulunmak isteyen adaylar, 13-18 Şubat tarihleri arasında  www.ptt.gov.tr ve

internet adreslerinden yapılacaktır

İlanın diğer detayları için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.