Referandum Olursa 500 Bin Suriyeli Oy Kullanabilir

"Referandum Olursa 500 Bin Suriyeli Oy Kullanabilir"Türkiye'de 5 yıl ikamet edenlerin vatandaşlığa başvurma hakları var. Bu yıl 29 Nisan tarihinde Türkiye'ye gelen ilk mülteci kafilesinin beşinci yıl dönümü.Seçimlerde Suriyeliler...

Yayınlanma:
Referandum Olursa 500 Bin Suriyeli Oy Kullanabilir

"Referandum Olursa 500 Bin Suriyeli Oy Kullanabilir"

Türkiye'de 5 yıl ikamet edenlerin vatandaşlığa başvurma hakları var. Bu yıl 29 Nisan tarihinde Türkiye'ye gelen ilk mülteci kafilesinin beşinci yıl dönümü.

Seçimlerde Suriyeliler Oy Kullanabilecek mi?

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Türkiye'deki Suriyelilerin seçmen profilini değiştireceğini öne sürdüğü bir rapor hazırladı. Rapora göre bu yıl bir referandum kararı alınması durumunda 400-500 bin Suriyeli seçimlerde oy kullanabilecek.

AK Parti'nin böyle bir duruma sıcak baktığını belirten Toprak, 90 bin nüfuslu Kilis'te 120 bin Suriyeli'nin oluşu sebebiyle 2019 belediye seçimlerinde Suriyeli bir belediye başkanı çıkabileceğinin altını çizdi.

Suriyeli mültecilerin daha çok güney ve güneydoğu hattında yerleştirilmesinden dolayı bu bölgelerdeki yapının daha çok değişeceğini de belirten Erdoğan Toprak, "AKP hükümeti, mülteci yerleşim planıyla mültecileri bölge illerine dağıtarak, Kürt nüfusun yoğun olduğu yerlerde, demografik değişime gitmeyi düşünüyor olabilir ki, bunun ipuçlarını da görmek mümkün" olduğunu belirtiyor.

Toprak, 2019 seçimlerinde 2 milyon Suriyeli seçmen olacağını düşünüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.