Referandumda Hangi Oyu Kullanacaksınız? (Referandum Anketi Sonuçları)

Referandum sürecinin başlaması ile birlikte harekete geçen anket şirketleri, Türkiye geneli birçok ilde seçmenlerin nabzını tuttu. İşte yapılan son anketler ve referandumda çıkması olası sonuç.

Yayınlanma:
Referandumda Hangi Oyu Kullanacaksınız? (Referandum Anketi Sonuçları)

Referandum sürecinin başlaması ile birlikte internet üzerinde en çok aranan kelimelerden biri de referandum anketleri oldu.

Cumhurbaşkanlığı sistemini ön gören anayasa değişikliği için gidilecek olan referandum öncesinde anket şirketleri harekete geçti. Harekete geçen şirketler, başta büyük iller olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında anket çalışmaları yaptı ve vatandaşın nabzını tutmaya başladı. Anket şirketleri, sokakta yüz yüze yaptıkları anketlerde soru cevap şeklinde vatandaşların referandumda oyunu hangi yönde kullanacağını belirledi.

Yüz yüze yapılan anketler, referandum sonucunu aşağı yukarı belirlemektedir. Ancak referanduma uzun bir süre kala henüz kararını vermeyenler veya verdiği kararda emin olmayanlar var. Bu nedenle anket sonuçları referandum sonucunu kesin olarak tayin etmemektedir. Yapılan anketlerin ileriki günlerde değişeceği ve oranların yükselip düşebileceği büyük ihtimaldir. Referandumda hangi yönde oy kullanacağını belirleyen partiler, 81 İl genelinde çalışmalarını başlattı. Bu kampanyalar ile halkın aklındaki soru işaretlerini gidermek isteyen partilerin rotası ve kampanyaları, referandum sonucuna etki edecek.

A&G anket şirketi tarafından yapılan ankete göre evet diyenlerin yüzde 61.5, hayır diyenler ise yüzde 19.7 olarak çıktı.

Öte yandan Cumhuriyet Gazetesinde yer alan referandum anketinde ise tam tersi bir sonuç ortaya atılıyor. Gazete'de yer alan habere göre "Partili cumhurbaşkanlığı’na ihtiyaç olmadığını beyan edenler yüzde 61.3’ü bulurken, yüzde 52.3’lük kesim parlamenter sistemin değişmesi gerektiği fikrine katılmıyor." ifadelerine yer verildi.

Referandum Ne Zaman?

Anayasa değişikliği için gidilecek olan referandum 16 Nisan Pazar günü yapılacaktır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.