Referandumdan Sonra Taşerona Kadro Verilir mi? Taşeron İşçiler Kadro İçin Ne Kadar Bekleyecekler?

Taşerona kadroda son durum ne? Taşeron işçilerin kadroya alınmaları süreci ne durumda? Referandumdan sonraya kalan taşerona kadro meselesi ne zaman nihayete erecek? İşte taşerona kadro konusunda yapılan son açıklamalar ve görüşmelerde son durum.

Yayınlanma:
Referandumdan Sonra Taşerona Kadro Verilir mi? Taşeron İşçiler Kadro İçin Ne Kadar Bekleyecekler?

Kadro bekleyen 720 bin taşeron işçi, hükumetten konu ile ilgili bir açıklama yapılmasını bekliyor. Ancak henüz bu konuda net bir açıklama yapılmadı.

Türkiye gündeminde şu anda yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmaları bulunurken, gündemin baş konularından olan taşerona kadro meselesi ikinci planda kaldı. Bu konuda henüz somut bir adım atılmadı ancak 720 bin taşeron işçi ve aileleri artık konunun çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Müezzinoğlu 'Biraz Daha Sabredecekler' Dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından taşerona kadro meselesi hakkında yapılan son açıklamalarda, çalışmaların devam ettiği, referandumun ardından kamu çalışma reformu planlandığını ve bu reform kapsamında taşeron işçilere öncelik verileceğini belirtti. Referandum sonrasında yapılması planlanan ve yapılmasının büyük önem arz ettiği açıklanan kamu çalışma reformu kapsamında düzenlenecek olan ilk çalışmalarda taşeron işçilere öncelik verileceği belirtildi.

Referandumdan Önce Zor

TBMM Genel Kurulu ve Hükumet yetkilileri ile Bakanlar ve Bürokratların anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi üzerinde yoğunlaşması nedeniyle taşerona kadro başta olmak üzere birçok konu ikinci plana itilmiş durumda. Meclis'in şu andaki tek gündem maddesi olan anayasa değişikliğinin tamamlanmadan başka herhangi bir görüşmenin sağlanamayacağı gözler önündedir.

Referandumdan Son Kadro Verilir mi?

Geçtiğimi gün Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısının yaptığı son açıklamada anayasa görüşmelerinin planlandığı şekilde gitmesi durumunda referandumun Nisan ayının 2 si veya 9'unda yapılmasının ön görüldüğü belirtildi. Referandumdan sonra yapılacak olan kamu çalışma reformunun ise hazırlanma, görüşülme ve yürürlüğe konulma evreleri hesaba katılırsa bu reformun 2017 yılının ikinci yarısına kalma ihtimalinin yüksek bir ihtimal gibi göründüğü gözler önünde. Ancak yapılan açıklamalar, kamu çalışma reformu kapsamında taşeron meselesinin çözüme kavuşturulacağı yönünde.

Bu duruma ise taşeron işçiler tepkili ve temkinli yaklaşıyor. 2016 yılında verilecek denilen kadronun 2017'ye sarkması, acaba bu yılda geçen yıl gibi mi olur? sorusunu akıllara getiriyor.

Taşerona kadro gelişmelerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYIN

Facebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.