Rejim Güçleri Halep'te Sivillerin Tahliyesini Yapan Konvoya Saldırdı

Halep'ten alınan son dakika bilgisinde rejim güçleri, sivil halkın tahliyesini yapan konvoya saldırdı. İşte bölgeden gelen ilk görüntüler.

Yayınlanma:
Rejim Güçleri Halep'te Sivillerin Tahliyesini Yapan Konvoya Saldırdı

Ateşkes kararının alınmasının ardından sivillerin tahliye edildiği konvoya rejim güçleri tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Al Jazeera, Halep'te sivillerin tahliyesini yapan konvoya rejim güçleri tarafından saldırıda bulunulduğunu; saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Londra merkezli Suriye Gözlem Örgütü Doğu Halep’ten tahliyelerin yeniden başladığını, hasta ve yaralıları taşıyan ambulansların Doğu Halep’i terk etmeye başladığını duyurdu.

Suriye Ordusu kaynakları da sabah yaptığı açıklamada ateşkes uygulamasının geceden beri yürürlükte olduğunu, ilk konvoyun doğu Halep’ten batı Halep’e doğru yola çıktığını açıkladı.

Rus medyası da Rus askerlerin tahliyelere yardımcı olacığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre Rusya, Suriye Hükümeti’nden silahlı muhalif gruplar ile ailelerinin Idlip’e güvenli bir şekilde çıkış yapabilmelerinin sözünü aldı.

Ömer Çelik: "Dünyanın Halep Utancı ile Yüzleşmesi Gerekiyor"

Temasları kapsamında Berlin'de bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Dünyanın Halep utancı ile yüzleşmesi lazım" dedi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, güvenlik haberlerinden, dünya haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com   | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.