Reza Zerrab Davasında Mahkeme Kararının Açıklanması Bekleniyor

Geçtiğimiz ayda New York'ta gözaltına alınan Reza Zerrab'ın duruşması yapıldı. İşte işadamı hakkındaki suçlamalar ve mahkeme kararı.

Yayınlanma:
Reza Zerrab Davasında Mahkeme Kararının Açıklanması Bekleniyor

ABD'de gözaltına alınan İran asıllı işadamı Reza Zarrab'ın mahkemesi bugün gerçekleşti.

Son yıllarda gündemde adı sıkça geçen ve 17-25 Aralık olaylarında adı çok fazla anılan İran asıllı işadamı Zera Zarrb, kara para aklama, sahtekarlık ve uluslararası yaptırımları delme suçlarını işlediği gerekçesi ile geçtiğimiz aylarda, Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı New York kentinde gözaltına alınmıştı. O günden bu ana soruşturması devam eden İran asıllı işadamının duruşması, bugün TSİ 17.30'da gerçekleşti. Tercüman sorunun yaşandığı duruşma, yaklaşık olarak 2 saatlik bir gecikmenin ardından anca başlayabildi. Mahkeme tarafından uygun görülen tercümanın rahatsızlanmasından dolayı, onun yerine mahkemede tercümanlık yapabilecek başka biri arandı. Uyun kişinin bulunmasının ardından ise mahkeme heyeti oturumu açtığını açıkladı.

Yargıç Berman'ın liderlik ettiği mahkeme heyeti tarafından görülen dava, yaklaşık olarak 2 saat boyunca devam etti. Mahkeme sonrasında, heyet davanın düşürülüp düşürülmeyeceğine henüz karar vermediğini, bu kararın ancak önümüzdeki haftalarda verilebileceğini açıkladı.

Türkiye saatine göre saat 19.30'da net olarak başlayan davada, İran asıllı işadamı Zerrabv'ın Avukatları, Yargıç Richard Berman'a davanın düşürülmesi ve müvekkillerinin suçsuzluğunun açıklanması için 'reddi hakim' talebinde bulundu. 'Suçu kanıtlanıncaya kadar herkes suçsuzdur' sözlerini kullanarak Zerrab'ın avukatlarına cevap veren Yargıç Berman, dava sonra ise savunma ve savcılık açıklamalarını dinledi.

Önceki gün düzenlenen mahkemeye 10 avukatlık bir kadro ile çıkan Reza Zerrab'ın avukat kadrosunda bulunan Poul Clement, müvekkilinin tutuklu halde kalmasının, davanın yasal bir dayanağı olmadığını ve onun ABD yasalarının herhangi bir şekilde de çizmediğini açıkladı.

İran asıllı işadamı Zerrab'ın avukatları, müvekkillerinin suçlamalarını reddetti. Beklenen mahkeme kararının ise önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.