Romanların Kraliçesi Esma Recepova 73 Yaşında Hayatını Kaybetti

Roman müziğinin önemli seslerinden olan Esma Recepova kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İşte Esma Recepova'nın hayatı ve örnek davranışları.

Yayınlanma:
Romanların Kraliçesi Esma Recepova 73 Yaşında Hayatını Kaybetti

Makedonyalı ünlü şarkıcı, 'Roman Müziğinin Kraliçesi' olarak adlandırılan ve söz yazarı olan Esma Recepova önceki gün sabah geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

73 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü şarkıcı ve söz yazarı Esma Recepova, 2013 yılında Makedonya Cumhuriyetinin Milli Sanatçısı ödülüne layık görülmüştü. Esma Recepova'nın hayatı boyunca toplam 47 kimsesiz çocuğu baktığı ve çok sayıda yardım etkinliğine katılımda bulunduğu biliniyor. Yaklaşık iki hafta önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ünlü sanatçı Recepova, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yaşamını yitirdi.

Esma Recepova Kimdir ?

1943 yılında dünyaya gelen Esma Recepova Teodosievska, dünyaca ünlü Makedon şarkıcı-şarkı yazarıdır. Eşi Stevo Teodosievski ile birlikte 30 ülkede 8000’den fazla konser vermiş, sanat hayatı boyunca toplamda 108 single, 20 albüm ve 6 filme imza atmayı başarmıştır.

Sanatçı kişiliğinin yanında dünyanın pek çok ülkesinde ırkçılığa karşı yapılan çalışmalara önderlik eden Recepova, 48'ini evlat edindiği 52 çocuğu vardır. Ayrıca pek çok çocuğun daha bakımını üstlenmiştir. Recepova, İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilen 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Makedonya'yı Vlatko Lozanoski ile birlikte "Pred da se razdeni" adlı şarkıyla temsil etmiştir.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.