Rusya Televizyonundan Son Dakika Açıklaması: "Saldırının Arkasında FETÖ Var"

Rusya Büyükelçisine yapılan saldırı sonrasında iki ülke kanadından da açıklamalar gelmeye devam ediyor. Öte yandan Rus televizyonunda yer alan son dakika gelişmesinde saldırının arkasında FETÖ'nün olduğu belirtildi.

Yayınlanma:
Rusya Televizyonundan Son Dakika Açıklaması: "Saldırının Arkasında FETÖ Var"
Rusya Büyükelçisinin silahlı saldırıda öldürülmesi sonrasında iki ülke yetkililerinden bir son dakika açıklaması yapıldı.
Fikri Işık'ın Açıklamaları
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: 'Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Sn. Andrey Karlov'un hayatını kaybettiği hain terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyorum.' sözlerini söyledi.
Rusya'nın Açıklamaları

Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Rusya'nın Türkiye büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen saldırının sebeplerinden birisinin Moskova ve İstanbul'u karşı karşıya getirmek olduğunu bildirdi.

Klintseviç şunları söyledi: "O tetiği çekenlerin radikal islamistler olduğundan hiçbir şüphem yok. Ve IŞİD mi yoksa El Nusra mı olduğunun hiçbir önemi yok. Amaçlarının ülkemizden Suriye için intikam almak olduğu ortada. Aynı zamanda Rusya ve Türkiye'yi karşı karşıya getirme çabasıdır."

"Güvenliği sağlayamayan Türk tarafına sorularımız var"

Rus haber ajansı Ria Novosti’nin haberine göre saldırıyı kabus olarak adlandıran ve yeni dünya tarihinde yeri olmadığını belirten senatör, bu denli üst düzey diplomatın güvenliğini sağlayamayan Türk tarafına soruların olduğunun altını çizdi. Klintseviç, "Bu saldırı birçok terör saldırılarının ardından gerçekleşti. Türkiye'nin ilgili servislerinin güvenlik önlemlerini almaları gerekiyordu" dedi.

Rusya Televizyonu: Saldırının Arkasında FETÖ Var

Saldırı sonrasında Rus Televizyonundan konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada saldırının arkasında uçak krizinde olduğu gibi FETÖ'nün parmağının olduğu belirtildi.

Güdnem haberlernden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Rusya

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.