Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı ilanı bekleniyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 28 Mart tarihinde yaptığı açıklamasında Sağlık Bakanlığının 12 bin 500 personel alımı yapacağını söylemişti. Alımın iki ay içinde olacağını söyleyen Akdağ'ın bu açıklaması sonrasında sağlıkçılar sabırsız bekleyişe başladı. Peki ilan ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı ilanı bekleniyor

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı için sabırsız bekleyiş devam ediyor.

Geçtiğimiz ay önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, ardından ise Devlet Personel Başkanlığı Başkan Vekili Enes Polat'tan gelen Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı yapılacağı açıklamaları sonrasında ilanın yayımlanmasını bekleyen sağlıkçılar, bir an önce bu ilanın yayınlanmasını istiyor.

Açıklamanın üzerinden 1 aylık bir sürenin geçmiş olmasına rağmen halen ilanı yayımlamadı. Atama bekleyen sağlıkçılar, bu ilanın kısa sürede yayınlanması için başta sosyal medya ve forum siteleri olmak üzere birçok platformda kampanya başlattı.

Bakan Akdağ'ın Açıklaması

Bazı sağlık meslek lisesinde okuyan öğrencilerin atama istemesi üzerine ise Bakan Akdağ 28 Mart tarihinde katıldığı bir programda, “Bu sene Maliye Bakanlığı’nda 16 bin 500 atama limiti alabildik. Bunun 3 bin 900’ünü atadık. Geri kalanını da atayacağız. Kalan 12 bin 500 kişiyi önümüzdeki iki ay içerisinde atayacağız. Ortaöğretim mezunları da atayacağız ama sayı az. Neden az, çünkü üniversite mezunlarının da sayıları arttı. Bunları atadıktan sonra da Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan ben başka kadrolar alacağım inşallah.” açıklamasını yaptı.

DPB Başkan Vekilinin Açıklaması

7 Nisan 2017 tarihinde TRT Haber Canlı yayınına katılan Devlet Personel Başkan Vekili Enes Polat, Kamu Personel Alım Süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu.Polat yaptığı açıklamasında devam eden kamu personeli alım ilanlarına değinirken, beklenen Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili de bilgi verdi. Polat açıklamasında, “Geçtiğimiz günlerde 4 bine yakın sağlık personelinin ataması yapıldı. Yine Sağlık Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde 12 bin 500 personelin ataması yapılacak.” sözlerini söyledi.

İlan yayımlanır yayınlanmaz anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir, grubumuza üye olabilir ve arkadaşlarınızı gruba üye yapabilirsiniz.

Facebook Sayfası içinTIKLAYINFacebook Grubu içinTIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.