Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Sonuçları İçin Sabırsız Bekleyiş Sürüyor

28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında alınan 2016/7 tercih sonuçları için binlerce adayın sabırsız bekleyişi sürüyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Sonuçları İçin Sabırsız Bekleyiş Sürüyor

Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlara, Devlet memurları kanunun ilgili maddeleri gereğince, açıktan sözleşmeli memur alımı başvuruları, 3 kasım tarihinde sona erdi. İlgili personel alımı kapsamında tercih yapan binlerce aday tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu Binlerce memur aday için açılan kadrolara 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında tercihler alınmış olup, tercihler ÖSYM tarafından 2016/7 kapsamında alınmıştı.

Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Binlerce adayın, memur olma hayali ile tercih yaptığı 2016/7 Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlara açıktan memur alımı tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih, ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. Çok sayıda memur adayı ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından konu ile ilgili yapılacak olan sonuç açıklama duyurusunu bekliyor. Sonuçların ise kısa bir süre içinde açıklanması bekleniyor.

Sonuçları Nasıl Öğrenebilirim?

Sağlık Bakanlığı açıktan sözleşmeli personel alımı tercih sonuçları, ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden yayımlanacak olup, sonuçlarını kontrol etmek isteyen adaylar, sonuçlar açıklanır açıklanmaz "sonuc.osym.gov.tr" adresi üzerinde bulunan tercih sonucu linkine tıklayarak açılan sayfada T.C. kimlik numarası ile aday şifresini girerek öğrenebilirsiniz.

Sonuçlar Açıklandıktan Sonraki Süreç

ÖSYM tarafından sonuçların açıklanmasının ardından, tercih sonuçlarına göre Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarından herhangi birine yerleşen adaylar, atanmak üzere yerleştikleri kuruma başvuruda bulunarak, atanmanın tamamlanması için hangi evrakların gerekli olduğunu ve kayıt için son tarihi öğrenmeleri gerekmektedir. Ataması yapılan adayların hazırladıkları evrakları nereye teslim edilmesi gerektiğini ise, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü "www.yhgm.saglik.gov.tr" Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

"www.thsk.gov.tr" ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu "www.tkhk.gov.tr" internet sitelerinden öğrenilebilecektir.

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı tercih sonuçları açıklanır açıklanmaz haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.