Saldırı Sonrasında Rusya'dan İlk Açıklama: "Türkiye Rusya İlişkileri.."

Rusya'nın Türkiye elçisine yönelik yapılan silahlı saldırı sornasında Rusya'dan ilk açıklama geldi. İşte yapılan son dakika açıklaması.

Yayınlanma:
Saldırı Sonrasında Rusya'dan İlk Açıklama: "Türkiye Rusya İlişkileri.."

Rusya'nın Ankara Büyükelçisine yönelik düzenlenen suikast sonrasında Rusya kanadından beklenen açıklama yapıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Mariya Zaharova, Ankara'da Rus Büyükelçiye düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamda bu durumdan Türkiye-Rusya ilişkilerinin etkilenmeyeceğini belirtti.

Zaharova, "Dışişleri Bakanlığı Rus Büyükelçiye yapılan saldırı sebebiyle açıklamada bulunacaktır. Sadece resmi bilgilerin dikkate alınmasını rica ediyoruz" dedi.

Açıklamada, Türk yetkililerle irtibat halinde olunduğu bildirildi.

Rusya acil tıbbi müdahale için talepte bulundu

Rusya, Türkiye'den Büyükelçi Karlov'a tıbbi yardımın sağlanması için tüm adımların atılmasını talep etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın Türkiye'den Rus büyükelçiye acil tıbbi yardımın yapılması için gerekli her türlü önlemin alınmasını talep ettiğini bildirdi. Tass haber ajansının haberine göre Zaharova konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türk tarafından bu zulmün sona ermesini ve Rus büyükelçinin güvenliğinin sağlanması ve tıbbi müdahalenin yapılması için gerekli tüm önlemleri almasını talep ediyor" dedi.

Saldırı Sonrası İlk Bilgiler Putin'e İletildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın Danışmanı Dmitri Peskov, Putin'in Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen saldırı konusunda bilgilendirildiğini bildirdi.

Peskov Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Devlet Başkanı'na iletildi. Devlet Başkanı, Dışişleri Bakanı ve özel servis yetkililerini dinlemeyi planlıyor" dedi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.