Samsun ve Karaman'da Okullara Kar Tatili (28 Aralık Çarşamba)

Yapılan son dakika açıklamalarına göre etkili olan kar yağışı ile birlikte okulların Samsun ve Karaman'ın bazı İlçelerinde tatil edildiği belirtildi. İşte okullara kar tatili verilen yerler.

Yayınlanma:
Samsun ve Karaman'da Okullara Kar Tatili (28 Aralık Çarşamba)

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı birçok bölgede hem eğitimi hem de sosyal hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye genelinde birçok ilde etkili olan kar yağışı, bazı illerde aralıksız olarak devam ederken, bazı bölgelerde de aralıklarla yağıyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde kar kalınlığı 15 cm'yi geçerken okullara da kar tatilleri veriliyor. Bu kapsamda Samsun ve Karaman Valilikleri tarafından yapılan açıklamada okullara bir günlük daha kar tatili verildiği belirtildi. İşte Valiliklerden konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamaları.

Samsun'un 3 İlçesinde Okullar Tatil

Samsun'un Havza, Vezirköprü ve Ladik ilçelerindeki okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın (çarşamba) için bir gün tatil edildi.

Samsun'un Havza, Vezirköprü ve Ladik ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışının etkili olduğu bu 3 ilçede eğitime de ara verildi. 28 Aralık Çarşamba günü üç ilçede okulların tatil edildiği açıklandı. Bu bölgelerde kar yağışının gün boyu devam ettiği ve yüksek kesimlerde kar kalınlığının bir metreyi bulduğu belirtildi.

Karaman'da Okullar Yine Tatil

Karaman'daki tüm okullar yarın için 1 gün daha tatil edildi. Geçen çarşamba gününden beri okulların tatil olduğu kentte yoğun kar yağışının ardından bazı kişilerin binaların çatılarında biriken karları, canlarını hiçe sayarak temizlemeye çalışması ise dikkat çekti.

Karaman'da 7 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle, kentte hayat durma noktasına geldi. Kent merkezinde kar kalınlığı 1 metreye, yüksek kesimlerde de 2 metreye ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle binaların çatılarında kar birikintileri oluştu. 6 katlı bir bina ile 2 katlı bir düğün salonunun çatısında biriken karları, canları hiçe sayarak temizlemeye çalışanların olması dikkat çekti.

Geçen çarşamba gününden itibaren eğitime verilen ara, 1 gün daha uzatıldı. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da yarın da idari izinli sayılacağı belirtildi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.