Şanlıurfalı Şehitler Süleyman Korkut, Enes Çiçek, Murat Taş ve Halil Usta Son Yolculuklarına Uğurlandı

Önceki gece İstanbul'da meydana gelen hain saldırıda şehit olan 4 polisin Şanlıurfalı oldukları ortaya çıktı. Şehit olan polisler, bugün düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma:
Şanlıurfalı Şehitler Süleyman Korkut, Enes Çiçek, Murat Taş ve Halil Usta Son Yolculuklarına Uğurlandı

İstanbul'da önceki akşam meydana ve 38 vatandaşımızın şehit olması ile sonuçlanan hain saldırıda şehit olan 4 polisin Şanlıurfalı olduğu açıklandı. Şehit olan 4 polisin ailelerine acı haber verildi.

Beşiktaş'ta bulunan, Vodafone Arena Stadyumunun yakınında gerçekleştirilen bombalı hain saldırıda şehit olan polisler arasında bulunan Süleyman Sorkut'un cenazesi, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde toprağa verilirken, halen İstanbul’da cenaze işlemleri süren polislerden Enes Çiçek’in Suruç İlçesi, 24 yaşındaki Mehmet Taş'ın Bozova İlçesi ve Halil Usta'nın ise Viranşehir İlçesi nüfuslarına kayıtlı oldukları öğrenildi.

Saldırıda şehit olan polis memuru Enes Çiçek’in acı haberi, Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye Mahallesi'nde oturan ailesine polis yetkililerince verildi. Haberi alan aile, gözyaşlarına boğuldu.

Polislerden Halil Usta’nın şahadet haberi ise İstanbul’da yaşayan ailesine verildi.

Baba Taş: Vatan Sağolsun

Hain terör saldırısında şehit olan polis memurlarından Mehmet Taş’ın acı haberi, Bozova İlçesi'nde yaşayan ailesini yasa boğdu. 6 aylık polis olduğu belirtilen polis memuru Mehmet Taş’ın acı haberi, polis yetkilileri tarafından ilçenin Gerdek Mahallesinde yaşayan ailesine verildi. Şehit haberi üzerine eve Türk bayrağı asılırken, acı haberi duyan mahalle sakinleri ise eve akın etti. Oğlunun şehit haberi üzerine yıkılan çiftçi baba Salih Taş, "Vatan sağ olsun" diyerek ailesini teselli etmeye çalıştı. Anne İmhan Taş ise gözyaşlarına boğularak şehit oğlu için ağıt yaktı.

3'ü kız, 7 çocuklu ailenin ortanca çocuğu olan şehit polis Mehmet Taş ile Enes Çiçek'in yarın Şanlıurfa'da, Halil Usta'nın cenazesinin ise İstanbul'da toprağa verilecek.

Şehitler Son Yolculuklarına Uğurlandı

İstanbul'daki terör saldırılarında şehit olan polis memurları 24 yaşındaki Mehmet Taş ve 21 yaşındaki Enes Çiçek için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Kasım Gülpınar ve İbrahim Halil Yıldız, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, şehitlerin aileleri, yakınları, askeri erkan ve polisler katıldı.

Meslektaşlarının omzunda bahçeye getirilen şehitlerin Türk bayraklarıyla örtülü tabutlarına sarılan yakınları gözyaşı döktü. Törene katılan Bakan Çelik, şehit ailelerine başsağlığı diledi.

5haber.com  | Şanlıurfa

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.