Saraybosna'daki Patlamayı PKK'nın Yaptığı Belirlendi

Türkiye bugün bir patlama haberi daha aldı. Bu sefer patlamanın adresi İstanbul oldu.İstanbul Yenibosna'da bugün öğleden sonra bir patlama meydana geldi. Bölgeden alınan son dakika bilgilerine göre saat 15.45 sularında meydana gelen...

Yayınlanma:
Saraybosna'daki Patlamayı PKK'nın Yaptığı Belirlendi

Türkiye bugün bir patlama haberi daha aldı. Bu sefer patlamanın adresi İstanbul oldu.

İstanbul Yenibosna'da bugün öğleden sonra bir patlama meydana geldi. Bölgeden alınan son dakika bilgilerine göre saat 15.45 sularında meydana gelen patlamada 10 kişinin yaralandığı belirlendi. Yenibosna'da bulunan 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında gerçekleşen patlama, bomba yüklü motosikletin patlatılması ile yaşandı. Patlamanın yaşanmasının ardından ise bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi. Patlamada yaralanan 10 kişi, bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından çevrede bulunan en yakın hastanelere sev edilerek tedavi altına alındı. Sağlık ekiplerinden alınan son dakika bilgisinde göre patlamada yaralanan 10 kişinin durumunun ağır olmadığı öğrenildi.

Patlamanın meydana geldiği Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında bulunan ev ve işyerlerinin camları kırıldı ve araçlarda maddi hasar oluştuğu gözlemlendi. Patlama öncesinde siyah mont, kot pantolon ve siyah kask ile bölgeden kaçan birini fark eden polis ekipleri, şüpheli kişiyi yakalamak için operasyon başlattı.

Patlama PKK Tarafından Yapıldı

Bugün öğleden sonra İstanbul'un Yenibosma bölgesi 75. Yıl Polis Merkezi civarında meydana gelen patlamada, patlayıcı yüklü motosikleti infilak eden ve olay yerinden kaçan zanlının kimliği, güvenlik kameralarından tespit edildi. Emniyet ekipleri tarafından konu ile ilgili yapılan araştırmalar sonucu ise, düzenlenen saldırıyı, bölücü terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği belirlendi.  Motosikletin plakasını belirleyen emniyet ekipleri, plakadan motorun sahibine ulaştı. İfadesi alınan motorun sahibi, motosikleti bir arkadaşına ödünç verdiğini söyledi. Yapılan araştırmada da bu kişinin PKK üyesi olduğu tespit edildi.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.