Şehit Sinoplu Hakan Tanrıkulu ile Zonguldaklı Hasan Bilgin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Dün akşam İstanbul'un Beşiktaş İlçesinde meydana gelen patlamada şehit olan Zonguldaklı ve Sinoplu polislerin cenazeleri toprağa verildi.

Yayınlanma:
Şehit Sinoplu Hakan Tanrıkulu ile Zonguldaklı Hasan Bilgin Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul'da önceki gece meydana gelen hain saldırıda şehit olan polislerin cenazeleri baba ocaklarına gönderilmeye başlandı. Şehit haberini alan acılı aileler gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Babası: Yeter ki Ezanın ve Bayrağım Sağ Olsun

Şehit polis memuru Hakan Tanrıkulu'nun babası memur emeklisi İzzet Tanrıkulu, "Ben oğlumun bu halde şehit olmasına eşimle beraber, Sinop halkı adına, Türkiye adına, 80 milyon adına gurur duyuyorum. Yeter ki; ezanım, bayrağım sağ olsun. Onlara bir leke gelmesin diyorum. Bir Hakanlar gider, beş Hakanlar gelir" dedi.   Şehidin evinde Kuran-ı Kerim okunup dualar edildi.

Şehidin Cenazesi Toprağa Verildi

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 23 yaşındaki Hakan Tanrıkulu, bugün memleketi Sinop'un Durağan İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı törenle, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Zonguldak Şehidine Ağlıyor

İstanbul'daki patlamada şehit olan Hasan Bilgin'in cenazesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde gerçekleşen törenin ardından karayoluyla memleketi Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ne getirildi.

Kozlu Belediyesi'ne ait gasilhane önünde, şehidin cenazesini Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, İl Emniyet Müdürü A.Metin Turanlı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, yakınları ve vatandaşlar karşıladı. Şehidin yakınları, cenaze aracından polislerin omzunda dışarı çıkarılan Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Edilen duaların ardından şehidin cenazesi gasilhaneye konuldu.

Şehidin cenazesi, yarın Kozlu İlçesi'nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Saka Köyü'nde toprağa verilecek.

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, şehit haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.