Şehitlere Saygı Maçını Yerli Yıldızlar Kazandı: 4-3

Bu akşam oynanan ve tüm gelirleri şehit ailelerine bağışlanacak olan Şehitlere Saygı karşılaşmasında kazanan takım, sahadan 4-3 galip ayrılan Yerli Yıldız Karması oldu. İşte maçın detayları.

Yayınlanma:
Şehitlere Saygı Maçını Yerli Yıldızlar Kazandı: 4-3

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı işbirliğinde, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği ve tüm geliri şehit ailelerine bağışlanacak olan "Şehitlere Saygı Maçı"nda Yerli Yıldızlar Karması, Yabancı Yıldızlar Karması'nı 4-3 yendi.

Organizasyon da yer alan bütün futbolcuların forma giydiği karşılaşma, 30'ar dakikalık iki devre halinde oynandı. Karşılaşmada Yerli Yıldızlar Takımının gollerini , 23. dakikada penaltıdan Emre Belözoğlu, 35. dakikada Selçuk Şahin, 43. dakikada Mehmet Akyüz ve 51. dakikada Selçuk İnan kaydetti. Yabancı Yıldızlar Takımının golleri ise 37. dakikada Josef de Souza, 48 ve 52. dakikalarda Kweuke'den geldi.

Goller Sonrasında Asker Selamı

Karşılaşmada atılan gollerden sonra bütün futbolcular, "asker selamı" verdi. İki takım futbolcuları, atılan 7 golde de yan yana gelip tribünlere asker selamı vererek ortak hareket etti. Futbolcuların bu hareketine FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır da katıldı. Maçı yöneten Çakır da gollerden sonra futbolcuların yanına giderek asker selamı verdi.

Karşılaşma Öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş Vodafone Arena'da "Şehitlere Saygı Yıldızlar Karması Dayanışma" maçını tribünden izledi.

Şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan maç öncesi tirbünde bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Türkiye'nin, terörle mücadelede tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadığına vurgu yaparak, "Terör örgütleri gözlerini kan ve kin bürümüş bir şekilde, önlerine çıkan herkesi katletmeye, can acıtmaya, gözyaşı döktürmeye gayret ediyor. Ben şuna inanıyorum, polisimiz, askerimiz, köy korucularımız ve bu millet, terörü bir ve beraber olarak bitirecektir. Her yıldız bir şehittir, bayrakları bayrak yapan üstündeki vatandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 780 bin kilometrekarede tek vatan. Öyle Güneydoğu'da şöyle olacakmış, şurada şöyle olacakmış, burada böyle olacakmış, bedelini ödersiniz ve ödüyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti'nden başka bizim devletimiz yok. Tek devlet. Böylece birbirimize sarılacağız. Ve Allah'ın izniyle Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından sahaya inerek futbolcularla toplu fotoğraf verdi. Erdoğan, başlama vuruşunu yaptıktan sonra maçı izlemek üzere tribündeki yerini aldı.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.