Şemdinli'deki çatışmada Antalyalı Uzman Erbaş İsmet Sevinç şehit oldu

Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde meydana gelen çatışmada Antalyalı İsmet Sevinç şehit oldu. Acı haber şehidin ailesine ulaştı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Şemdinli'deki çatışmada Antalyalı Uzman Erbaş İsmet Sevinç şehit oldu

Acı haber Hakkari'den geldi. Alınan bilgilere göre Hakkari'de 25 yaşındaki uzman erbaş İsmet Sevinç şehit oldu. Şehidin acı haberi Antalya'nın Kemer İlçesinde bulunan ailesine ulaştı. Acı haberi alan anne Meryem Sevinç fenalaşarak hastaneye götürülürken, baba Mustafa Sevinç "Vatan sağ olsun" dedi.

Hakkari'ya bağlı Şemdinli İlçesi'ne bağlı Aktütün bölgesinde saat 05.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan sözleşmeli er İsmet Sevinç'in şehadet haberi Kemer'de annesi Meryem Sevinç ile babası Mustafa Sevinç'e verildi. Acı haberi alan anne Meryem Sevinç fenalaşarak Kemer Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Baba Mustafa Sevinç de hastaneye geldi. Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, İlçe Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, Kemer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Gül de aileye destek olmak için hastaneye geldi.

Kemer'de bir otelde çamaşırhane görevlisi olarak çalışan Mustafa Sevinç ile İskenderun'da oturan ve yazları Kemer'e çalışmak için gelen Meryem Sevinç'in ise başka bir otelde kat görevlisi olarak çalıştığı belirtildi. Anne ve babanın bir süredir ayrı yaşadığı kaydedildi.

Oğlunun Hakkari Aktütün'de şehit olduğunu söyleyen Mustafa Sevinç, "Vatan sağ olsun. 2 yıl önce görmüştüm. Daha sonra hiç görüşmedim. Haberi kardeşim verdi. Asker değil uzman erdi" dedi.

Sözleşmeli er İsmet Sevinç'in 3 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptığı ve ilk görev yerinin de Hakkari olduğu belirtildi. Şehit İsmet Sevinç'in yaklaşık 1 ay önce annesini görmek için Kemer'e geldiği ve daha sonra görev yerine döndüğü kaydedildi. Şehit İsmet Sevinç'in cenazesinin yarın öğle vakti memleketi İskenderun'da toprağa verileceği, ailenin de bugün uçakla İskenderun'a gideceği belirtildi.

5haber.com  | Antalya

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.