Sertest Bırakılan Gazeteci Hüsnü Mahalli'den Cumhurbaşkanına Hakaret İddialarına Yanıt

Hakkında tutuklama istemi ile yargılanma kararı verilen ve bugün verilen kararla serbest bırakılan Gazeteci Hüsnü Mahalli, hakkında Cumhurbaşkanına hakaret iddialarına yanıt verdi. İşte Mahalli'nin yaptığı açıklama.

Yayınlanma:
Sertest Bırakılan Gazeteci Hüsnü Mahalli'den Cumhurbaşkanına Hakaret İddialarına Yanıt

Geçtiğimiz haftalarda gözaltına alınan ve önceki gün görülen karar duruşması ile serbest bırakılan gazeteci Hüsnü Mahalli, yaptığı açıklamada, kendisine yöneltilen Cumhurbaşkanına hakaret iddialarına, "Cumhurbaşkanına hakaret etmek benim karakterime ve gazetecilik ettiğime göre en son yapabileceğim bir şeydi" dedi.

"Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçlarından tutuklu yargılandığı davada görülen karar duruşmasında hakkında tahliye kararı verilen Hüsnü Mahalli'ye karar tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tebliğ edildi. Tahliyenin ardından tedavisine Nöroloji bölümünde devam edilen Mahalli, dava ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hüsnü Mahalli, "Ben zaten burada kalacağımı düşünmüyordum. Er yada geç, serbest bırakılacağıma inanıyordum. Çünkü bir şey yapmadım. İddianamede sayın Cumhurbaşkanına ve devletin görevlilerine toplu bir şekilde hakaret ettiğimi söylüyorlar. Bu çok komik bir suçlama. Cumhurbaşkanına hakaret etmek benim karakterime ve gazetecilik etiğime göre en son yapabileceğim bir şeydi" diye konuştu.

Çifte Sevinç Yaşamış Olurum

Sağlık durumu hakkında bilgi veren Mahalli, "Tutuklandığımın ertesi günü hastalığım atak yaptı. Pazartesi günü biyopsi yapılacak. Umarım sonuç iyi çıkar. Çifte sevinç yaşamış olurum" dedi

Adalet Bakanına ve CHP Liderine Teşekkür Etti

Mahalli tutuklu bulunduğu süreç içinde hastalığı dolayısı ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavi edilmesinden ötürü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a ve kendisine destek veren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.