Sınavsız 10 Bin Özel Harekat Polisi Alımı Başlıyor

Sınavsız özel harekat polisi alımı için başvurular 2 Kasım günü başlıyor. İşte başvuru şartları.

Yayınlanma:
Sınavsız 10 Bin Özel Harekat Polisi Alımı Başlıyor

Darbe girişimi sonrasında ilan edilen 90 günlük OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerde yer alan karara göre Özel Harekat Polisi alımı hakkında hükümle düzenlendi.

Geçtiğimiz aylarda yapılan Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, özel harekat polisi için başvuruda bulunacak olan adaylarda aranan şartlarda düzenlemede bulunduklarını belirtti. Yapılan açıklamada özel harekat polisi alımında aranan şartlardan olan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı kaldırılarak sınavsız olarak başvuruların alınacağı ve başvuruda bulunacak olan adayları n en az lise mezunu olmaları şartı arandığı belirtildi.

Askerlik Şartı Kaldırıldı

Geçtiğimiz aylarda yapılan bu açıklamalarda, ilgili özel harekat polisi alımına başvuruda bulunacak olan adayların askerliklerini yapmış olmaları şartı istenmişti. Ancak OHAL kapsamında yayımlanan son Kanun Hükmünde Kararname ile, özel harekat polisi alımına başvuruda bulunacak olan adayların zorunlu askerlik hizmetini yapmaları şartının aranmayacağı kararı alındı. Bu şartın da kaldırılmasının ardından ise özel harekat polisi alımına başvuruda bulunacak olan adaylarda aranan şartlar ise en az lise mezunu olmaları ve 28 yaşından büyük olmamaları şartı aranmaktadır.

Başvuru Tarihleri

Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, özel harekat polisi alımına başvuruda bulunacak olan adaylar için başvuru tarihinin 2 Kasım tarihinde başlayacağı belirtildi.

Fiziki Yeterlilik ve Sözlü Sınav Yapılacak

İlgili personel alımına başvuruda bulunacak olan adaylar arasında 10 bin özel harekat polisi; fiziki yeterlilik ve sözlü sınav ile belirlenecek.

5haber.com  | Adıyaman

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.