Sınırlar Eğitime Engel Değil

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin öğretim görevlilerinden Chris Stephanson geçtiğimiz günlerde sınır dışı edilmişti ancak derslerini vermeye devam ediyor.Bu ders, aslında sınırları her şey için sınır görenlere ders niteliğinde....

Yayınlanma:
Sınırlar Eğitime Engel Değil

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin öğretim görevlilerinden Chris Stephanson geçtiğimiz günlerde sınır dışı edilmişti ancak derslerini vermeye devam ediyor.

Bu ders, aslında sınırları her şey için sınır görenlere ders niteliğinde. Tutuklanan öğretim görevlilerine destek için gittiği Çağlayan Adliyesi’nde yapılan kontrolde çantasından HDP’nin Nevruz Bildirisi çıkan Stephanson, aynı gün apar topar sınır dışı edilmiş ve öğretim görevlisinin dersleri boş kalmıştı.

Chris Stephanson'un adliye önünde yaptığı açıklama ise şöyle; yarın dersim var. Giremeyeceğim. HDP'nin resmi olan Nevruz hakkındaki broşürleri bulundu çantamda, yasadışı bir şey değil. Doğru bulmuyorum bu kararı"

Sabah Gazetesi bu sözleri "İngiliz Ajan'ın Pişkinliği" başlığıyla duyurdu. 1999 yılından beri İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Matematik dalında eğitim veren Stephanson, 17 yıldır eğitim verdiği Türkiye'yi bir gecede terketti.

Üniversite’nin öğretim görevlilerinden Güventürk Görgülü Twitter hesabından paylaştığı bir fotoğrafla Chris Stephanson’ın Skype üzerinden ders verdiğini göstererek “Chris Stephenson’ın dersindeyiz. Her bölümden öğrenci açık derste. Chris Skype’tan konuşuyor.” notuyla takipçileriyle paylaştı.

Stephanson’un Skype üzerinden verdiği ders, eğitimin evrensel oluşu konusunda da ders niteliğinde.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.