Sinop ve Sivas'ta Yolcu Otobüsleri Devrildi: 5 Ölü , Çok Sayıda aralı Var

Sinop ve Sivas'ta kar kontrolden çıkan yolcu otobüsleri devrildi. Devrilme sonucu meydana gelen kazalarda 5 kişi yaşamını yitirirken çok sayıda da yaralı olduğu belirtildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Sinop ve Sivas'ta Yolcu Otobüsleri Devrildi: 5 Ölü , Çok Sayıda aralı Var

Sinop'un Saraydüzü İlçesi'nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği yolcu otobüsü kontrolden çıktı. Kontrolden çıkan yolcu otobüsü uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Bugün sabah saatlerinde Sinop'un Saraydüzü İlçesi ile Çorum'un Kargı İlçesi arasında meydana gelen trafik kazasında, Sinop'a gitmekte olan plaka ve sürücüsü henüz tespit edilemediği yolcu otobüsü, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkarak uçuruma yuvarlandı. Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Bölgeye, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle bölgeye ulaşımın güçlükle sağlandığı ifade edildi.

Sivas'ta Yolcu Otobüsü Devrildi: 34 Yaralı

Sivas'ın Yıldızeli ilçesi'nde şiddetli rüzgar ve buzlanma nedeni ile sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 34 kişi yaralandı.

Bugün saat 03.30 sularında Sivas-Ankara karayolu 55'inci kilometresinde, Yıldızeli İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta meydana geldi. Kars'tan Ankara'ya giden 52 yaşındaki Ergün Gökçe yönetimindeki 06 NT 902 plakalı yolcu otobüsü iddiaya göre şiddetli rüzgar ve zeminde oluşan hafif buzlanma nedeni ile sürücünün kontrolden çıktı. Yolun sağ tarafındaki şarampole yan yatan otobüste bulunan 34 kişi yaralandı. Kazanın duyulması üzerine polis, jandarma, sağlık ekibi ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Yıldızeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdaheleleri yapılan yaralılardan bir bölümü ambulanslarla Sivas kent merkezinde bulunan hastanelere sevk edilerek tedaviye alındı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu kaydedildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.