Şırnak'ta Hain Saldırı: 6 Şehit , 1 Yaralı

Şırnak'ta yol kontrolü yapmakta olan güvenlik güçlerine hain saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 askerimiz şehit olurken 1 askerde yaralandı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Şırnak'ta Hain Saldırı: 6 Şehit , 1 Yaralı

Son dakika acı haberler gelmeye devam ediyor.

Terör örgütü PKK tarafından güvenlik güçlerine yönelik hain saldırı düzenlendi. Şırnak'ta meydana gelen hain saldırıda 6 askerimiz şehit oldu. Bölücü örgüt üyesi teröristler, Şırnak'ta yol kontrolü yapmakta olan güvenlik güçlerine silahlı saldırı düzenledi. Güvenlik güçleri tarafından, terör örgütünün hain saldırısına anında karşılık verilmesi sonucu çatışma çıktı. Bölgeden alınan son dakika bilgilerine göre çıkan çatışmada ilk belirlemelerde 6 askerimizin şehit olduğu açıklandı. Çatışmada 1 asker ise yaralandı. Teröristlere verilen karşılık sonrasında ise 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri'de başlatılan ve terör örgütlerinin bölgeden temizlenmesi için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Şırnak bölgesinde güvenliği sağlamak için yol kontrolü ve kimlik kontrolü yapmakta olan güvenlik güçlerine, bölücü terör örgütü PKK tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıya anında karşılık verilmesi sonucu PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Şırnak-Uludere karayolu üzerinde bulunmakta olan cezaevi yakınlarında bulunan yolda, kontrol ve kimlik kontrolü yapmakta olan güvenlik güçlerine, PKK'lılar saat 14.30 sularında saldırı düzenledi. Düzenlenen roketatarlı saldırıya güvenlik güçlerimiz anında karşılık verdi  ve çatışma çıktı. Çatışmada kahraman askerimiz şehadet şerbetini içmeye nail olurken 1 askerimizde çatışmadan yaralı olarak kurtuldu. Çatışmada bölücü örgüt üyesi bir terörist ise etkisiz hale getirildi.

Çatışma çıkan bölgeye çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi yönlendirilirken çatışmanın halen sürdüğü, bölgeden alınan son dakika bilgileri arasında. Çatışmada yaralanan askerimizde bölgeye gelen ambulanslar ile Şırnak Asker Hastanesine kaldırılarak ilk müdahaleler yapıldı.

Bölgede hava destekli operasyonlar devam ediyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.