Sırrı Süreyya Önder Sinema Projelerini Anlattı

Ünlü yönetmen ve oyuncu Sırrı Süreyya Önder, politikayı bıraktıktan sonra çekeceği filler ile ilgili bilgiler verdi. İşte Önder'in yeni filmleri hakkında yaptığı son açıklama.

Yayınlanma:
Sırrı Süreyya Önder Sinema Projelerini Anlattı

Siyaseti bırakacağını açıklayan yönetmen ve sinema oyuncusu HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, siyasi hayatından sonra film çekeceğini açıklamıştı.

Üzerinde çalıştığı 4 Senaryosu olduğunu açıklayan Önder, politik filmler çekeceğini söylemişti. Sırrı Süreyya Önder üzerinde çalıştığı sinema projeleri hakkında ise bir son dakika açıklaması yaptı. Önder yaptığı açıklamada çekeceği filmlerin detayları hakkında bilgi verdi.

Sinema hayatını özlediğini dile getiren Sırrı Süreyya Önder, "Sinema benim de çok özlediğim bir alan fakat sinema zaman ve yoğunlaşma isteyen bir şey. Siyasetten çalmak gerekiyor bu da çok ahlaki değil. O yüzden vekillik düzeyindeki siyaset biter bitmez sinemaya dolu dizgin gireceğim." ifadelerini kullandı.

Üzerinde çalıştığı 4 senaryonun olduğunu belirten Önder, "Konusu politik olan 4 tane çok küçük revizyonlara ihtiyacı olan senaryolarım var. Filme çekilmeyi bekliyor. Bunları vekillik aşaması geride kalınca, çünkü vekillik önemli temsiliyet, buranın zamanından çalmak sizi seçenlere bir haksızlık, etik olarak da doğru değil" dedi ve ekledi:

"Dolayısıyla sinemaya geçer geçmez üretimimi gerçekleştirmek istiyorum. Bir de genç sinemacı arkadaşlarla böyle bir imeceyi yükseltmek istiyorum."

Sırrı Süreyya Önder Filmleri

Ünlü yönetmen Sırrı Süreyya Önder'in yönettiği, senaryosunu yazdığı ve oyuncu olarak katkıda bulunduğu filmleri şu şekilde:

Beynelmilel, O. Çocukları, Kalpsiz Adam, Sis ve Gece, Ada: Zombilerin Düğünü, Ejder Kapanı, Mar, Yeraltı, F Tipi Film, Düğün Dernek, İtirazım Var, İçimdeki Ses.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.