Sırrı Süreyya Önder aktif siyaseti bıraktı 3 senaryo ile sinema dünyasına dönüyor

Son dakika açıklaması Sırrı Süreyya Önder'den geldi. Önder, yaptığı açıklamada aktif siyaset hayatında son dönemi yaşadığını ve artık bundan sonra film çekeceğini söyledi. HDP Ankara Milletvekili Önder, 3 adet senaryosunun hazır olduğunu ve bu senaryoları sinemaya uyarlayacağını açıkladı. İşte Sırrı Süreyya Önder'in açıklaması.

Yayınlanma:
Sırrı Süreyya Önder aktif siyaseti bıraktı 3 senaryo ile sinema dünyasına dönüyor

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder yaptığı son dakika konuşmasında flaş açıklamalarda bulundu. Önder, konuşmasında, siyasi geleceğine ilişkin açıklamalar yaptı.

3 Senaryom Var

HDP'li Vekil Önder, Birgün Gazetesine yaptığı konuşmasında, aktif siyasette son döneminin olduğunu, siyaseti sinemayla devam ettireceğini söyledi. Açıklamalarına devam eden Sırrı Süreyya Önder, aktif siyaset hayatına son verdiğini ve hayatının devamında yapacağını şeyleri şu şekilde ifade etti; “Aktif siyasette son dönemim. Siyaseti sinemayla devam ettireceğim. Bitirdiğim üç senaryom var. Politik film alanında bu birikimle önemli üretimler yapabilmeyi ümit ediyorum.”

Sırrı Süreyya Önder'in Sinema Kariyeri

Önder, BKM Film tarafından çekilen, senaryosunu da kendisinin yazdığı Beynelmilel adlı filmde ilk yönetmenlik deneyimini yaşadı. Muharrem Gülmez'le birlikte yönettiği film, 2006 yılında çekildi ve 2007 Ocak ayında gösterime girdi. Filmde 12 Eylül 1980 sonrası sıkıyönetiminin doğuda yerel halk ve çalgıcı sınıfı (gevende) üzerine etkileri trajikomik bir şekilde anlatılır. 2012 yılında F Tipi Film'in yönetmenlerinden biri olmuştur

Siyasetin Kazandırdıkları

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, açıklamalarının devamında, "Siyaset, hayatımın hep büyük parçası oldu fakat parlamenter siyasetin bana kazandırdığı en önemli şey, Kürt halkıyla, Kürt siyasal mücadelesiyle daha yakından tanışmış olmaktı. Bu, hayatımın beni en çok geliştiren ve en onurlu dönemi oldu. Çünkü Kürt halkı büyük acıların ve kavgaların içinden geçerek, sistemin dışında kendini var etmek için yan yana durarak, bugünkü dünyada pek az halka nasip olan bir erdemlilik yaratmış. Bu Özellikle Kürt yoksullarının itiraz bilinci, yaşamı paylaşma ve örgütleme biçimleri, gelecek umutları bana büyük bir inanç, yeni bir motivasyon aşıladı. En büyük zenginliğimdir, Kürt Halkına borçluyum." ifadelerini kullanarak siyasetin kendisine kazandırdıklarını söyledi.

En Büyük Üzüntü

Önder açıklamasının devamında, “Var tabii ki: Yitip giden canlara engel olamamak. İmralı heyetinde yer almam hasebiyle, barış için önemli bir inisiyatif üstlenmiştik. Öyle ki barışa elimizi uzatsak dokunacak kadar yakın olmuştuk ama bunu başaramadık. Çatışmasız bir dönem yakalamışken, bunu iyi kötü iki buçuk yıl gibi bir zamana yayabilmişken, muhafaza edememiş olmak, başta kendimi sorumlu tutarak en büyük üzüntümdür.” sözlerini söyledi.

Son dakika haberlerinden, politika haberlerinden, yerel haberlerden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.