Sömestr Tatili Ne Zaman Başlıyor? 15 Tatil Ne Zaman Başlayacak , Hangi Tarihte Sona Erecek?

15 Tatil ne zaman başlıyor? Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği Sömestr Tatili ne zaman başlayacak? İlk Dönem karneleri ne zaman alınacak? Sömestr tatili ne zaman bitecek? Tüm soruların cevapları haberimizde.

Yayınlanma:
Sömestr Tatili Ne Zaman Başlıyor? 15 Tatil Ne Zaman Başlayacak , Hangi Tarihte Sona Erecek?

Sınavların başlaması ve 2017 yılının gelmesi ile birlikte internet üzerinde en çok aranan kelimelerden biri de sömestr tatilinin ne zamana denk geldiği sorusu oldu. Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci, 15 tatilin hangi gün olacağını araştırmaya başladı. İşte 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 15 tatilinin denk geldiği günler.

Milyonlarca öğrencinin yanı sıra öğrencilerin velilerinin de internet üzerinde araştırdığı konu olan 15 tatil için son günlerde bir iddia ortaya atıldı. Ortaya atılan iddiada kar tatili nedeniyle birçok il ve ilçede, okulların 3 gün ve daha fazla süreli olarak tatil edilmesi nedeniyle 15 tatilin ileri bir tarihe ertelendiği iddiaları ortaya atıldı.

Sömestr Tatili Uzayacak Mı?

Geçtiğimiz yıl bazı güvensiz basın ve yayın organlarında yayılan bir haberde sömestr tatilinin 15 günden 30 güne çıkarılacağı iddiaları dolaşmaya başlamıştı. Bu iddialara dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bir açıklama getirmiş ve Sömestr tatili süresinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını ifade etmişti. Bu yıl da bu iddialar bazı basın ve yayın organlarında dolaşmaya başladı ancak bu ve buna benzer haberlerin bir doğruluk payı bulunmamaktadır.

15 tatil Ne Zaman Başlıyor?

Geçtiğimiz yıl 19 Ocak tarihinde başlayan Sömestr tatili, bu yıl 20 Ocak tarihinde başlayacaktır. 20 Ocak Cuma günü başlayacak olan Sömestr tatili, 6 Şubat Pazartesi günü okulların açılması ile sona erecektir.

Gündem haberlerinden, eğitim haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.