Aleyna Tilki'nin Diyarbakır'daki Konserinde Patlama: 6 Yaralı (Patlama Anı Kameralarda)

Şarkıcı Aleyna Tilki'nin Diyarbakır'da sahne aldığı salonda patlama meydana geldi. El yapımı patlayıcı ile gerçekleştirilen patlamada 6 kişi yaralandı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Aleyna Tilki'nin Diyarbakır'daki Konserinde Patlama: 6 Yaralı (Patlama Anı Kameralarda)

Son dakika patlama haberi Diyarbakır'dan geldi. 

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'ndeki bir salonda sahneye çıkan ünlü şarkıcı Aleyna Tilki, platformda şarkı söylerken bir anda patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamada 6 kişi yaralandı.

Merkez Kayapınar İlçesi Diclekent Semti'ndeki bir restoranda sahneye çıkan Aleyna Tilki, özel olarak oluşturulan platformda şarkı söylerken, patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte izdiham yaşandı. İzleyiciler, panik içerisinde dışarı çıkabilmek için birbiriyle yarıştı. Patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen amnbulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Olay yerine gelen polis inceleme başlatırken, patlamaya el yapımı patlayıcının neden olduğu belirtildi.

Emniyet Yetkililerinden Son Dakika Açıklaması

Diyarbakır'daki Aleyna Tilki konser verdiği salonda meydana gelen olay sonrası yaralananlarla ilgili emniyet yetkililerinden bir son dakika açıklaması geldi. Emniyet yetkilileri yaralananların patlayıcıdan değil izdiham nedeniyle yaralandığını açıkladı.

Diyarbakır'da Gündüz Saatlerinde atışma Yaşandı

Diarbakır merkez Bağlar İlçesi'ndeki Toptancılar Sitesi yakınlarında çıkan çatışmayla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada,  PKK'lı teröristlerin polisin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verdiği belirtildi. Valilik açıklaması şöyle:

"İlimizde hedef seçilen kişi ve yerlere yönelik örgütün dağ kadrosundan gelen ve eylem hazırlığı içerisinde olan 2 bölücü terör örgütü mensubunun Bağlar İlçesi, Bağcılar Mahallesi Toptancılar Sitesi civarında olduğunun tespit edilmesi üzerine belirtilen bölgeye ekiplerimiz sevk edilmiştir. Ancak ekiplerimizin 'teslim ol' çağrısına bölücü terör örgütü mensuplarınca silahla karşılık verilmiş ve açılan ilk ateş sonucu bir polis memuru yaralanmış ve 2 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir. Çatışmada yaralanan 2 bölücü terör örgütü mensubu hastaneye kaldırılmış, bölücü terör örgütü mensuplarından biri hayatını kaybetmiştir. Saldırı sonrasında olay yerinde yapılan araştırmalarda bölücü terör örgütü mensuplarının çatışmada kullandıkları 1 adet tabanca ve 2 adet şarjör ele geçirilmiştir. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir."

5haber.com  | Diyarbakır

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.