Son Dakika!! Datça Açıklarında 5.1 Şiddetinde Deprem Oldu

Muğla'nın Datça İlçesi açıklarında bugün sabah saatlerinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İşte olay ile ilgili son dakika gelişmeleri.

Yayınlanma:
Son Dakika!! Datça Açıklarında 5.1 Şiddetinde Deprem Oldu

Son dakika!! Ege Denizi’nde 5.1 şiddetinde deprem oldu.

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Ege Denizi’nde Muğla’ nın Datça ilçesi açıklarında bugün sabah saat 09.03’ te 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem, orta büyüklükte olması nedeniyle bölge kıyılarında ve yakın yerleşim merkezlerinde az da olsa hissedilirken, olası artçı sarsıntılara karşı halk teyakkuzda bekliyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Ege Denizi'nde Yunan Adaları açıkları olarak saptadığı deprem saat 09.03'te meydana geldi. Yerin 38 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem merkez üssüne yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Datça İlçesi başta olmak üzere tüm sahil kesimindeki yerleşim yerlerinde şiddetli hissedildi.

Deprem ilk belirlemelere göre can kaybı ve hasara neden olmadı.

Bu depremden önceki gün akşam saatlerinde ise Muğla açıklarında küçük çapta art arda iki deprem meydana gelmişti. Bu depremlerden ilki 2 olarak ölçülürken bir diğer depremin büyüklüğü ise 1.7 olarak kayıtlara geçti.

Gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.