Son Dakika DEAŞ Saldırısı: 2 Uzman Çavuş Yaralandı

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatında, DAEŞ'in havan toplu saldırısında iki uzman çavuş yaralandı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Son Dakika DEAŞ Saldırısı: 2 Uzman Çavuş Yaralandı

Son dakika DEAŞ saldırısı haberi geldi. DEAŞ terör örgütü mensuplarının düzenlediği havan topu saldırısında 1 uzman çavuş, hafif şekilde yaralandı. 

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapmakta olan 2 uzman çavuş, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) El Bab'a yönelik devam eden ilerleyişi sırasında terör örgütü DEAŞ'ın havan topuyla düzenlediği saldırıda hafif şekilde yaralandı. Havan topu ile yapılan hain saldırıda yaralanan askerler, aynı saldırıda yaralanan 4 ÖSO askeriyle Kilis Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin(TSK) verdiği destekle 82 gün önce başlayan ve başladığı günden bu yana kararlılıkla sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab'a ilerleyen ÖSO askerlerine, terör örgütü DEAŞ militanları tarafından havan topu ile saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 Türk uzman çavuş ile ÖSO'nun 4 askeri yaralandı. 2'si Türk yaralı 6 asker, sınır hattına getirilerek burada hazır bekletilen ambulanslara taşındı ve Kilis Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Acil serviste tedavilerine başlanılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Fırat Kalkanı Harekatında Son Durum

Genelkurmay Başkanlığı tarafından Fırat Kalkanı Harekatına yönelik yapılan son durum açıklaması şu şekilde paylaşıldı:

"Karadağ (Rai) sektöründe; Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, karadan sağlanan ateş desteği ile Hacı Küşah, Halise Şakira, Halise, Talca Şarkiyah, Hacar Abyad ve Eş Şuayb büyük ölçüde kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlanmasına yönelik mayın/el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri devam etmektedir. Sinekli Bölgesinde Mayın/el yapımı patlayıcı patlaması sonucu 2 muhalif şehit olmuş, 1 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 195 meskun mahalde yaklaşık 1560 kilometrekare kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 24 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak, yerde bekler uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1506 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.