Son Dakika! Fırat Kalkanı'ndan Acı Haber Geldi: 3 Şehit , 7 Yaralı

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda son dakika acı haber geldi. Teröristlerin saldırısında 3 askerimiz şehit oldu.

Yayınlanma:
Son Dakika! Fırat Kalkanı'ndan Acı Haber Geldi: 3 Şehit , 7 Yaralı

Fırat Kalkanından son dakika acı haberi geldi.

El Bab bölgesinde, Türk askerlerine yönelik hain saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda 3 askerimiz şehit oldu, 7 asker yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı harekatının 93'üncü gününde terör örgütü DEAŞ (IŞİD) mensupları tarafından Suriye'nin El Bab bölgesinde Türk askerlerine yönelik düzenlenen saldırıda 3 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Yaralı askerler Gaziantep ve Kilis'teki hastanelerde tedaviye alındı.

Fırat Kalkanı'nda Son Durum

Genelkurmay Başkanlığı tarafından Ferat Kalkanı Harekatı'nın son durumu hakkında bilgilendirme yapıldı. Yapılan aöıklamada, "Karadağ bölgesinde; Bab’ın kuzeyden ve batıdan kuşatılması hedefi kapsamında, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile planlı harekat faaliyetlerinin icrasına devam edilerek Kanlı Kuyu, Tall Barshah ve Jubb Al Barazi'de kontrol sağlanmıştır. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit olmuş, 9 muhalif yaralanmış, 4 TSK personeli hafif şekilde yaralanmıştır. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 218 meskun mahalde yaklaşık 1820 kilometrekarede sağlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 123 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta-kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından Bab, Kabbasin, Bzagah ve Arimah bölgelerinde bulunan 14 DEAŞ hedefine hava harekatı icra edilmiş, 1 karargah binası ve 7 savunma mevzii imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 24 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiştir." sözlerine ye verildi.

5Haber.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.