Son Dakika Haberi: Ege Açıklarında Art Arda 2 Deprem

Ege Denizi açıklarında art arda meydana gelen 2 deprem paniğe neden oldu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Son Dakika Haberi: Ege Açıklarında Art Arda 2 Deprem

Ege Denizi açıklarında art arda iki deprem oldu.

Ege Denizi açıklarında meydana gelen depremler 46 dakikalık arayla gerçekleştir. İlk deprem gece saat 04.17 sularında meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapıldı.

Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada depremlerin 46 dakikalık ara ile meydana geldiği ve Ege Denizi açıklarında olduğu belirtildi. İlk deprem gece saat 04.17 saatinde meydana geldi. Sarsıntının şiddeti ise 4 olarak ölçüldü. 4 Şiddetindeki bu sarsıntı, Ege Denizi açıklarında bulunan Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi ile Yunanistan'ın antik Magnesia şehri arasında bulunan bölgede oldu. Depremin yerin 10.10 kilometre altında olduğu açıklandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise, ilk depremin ardından 46 dakikalık süre geçmesinin ardından artçı bir deprem meydana geldiği yönünde oldu. Saat 05.03'te meydana gelen artçı depremin şiddeti ise 2.8 olarak ölçüldü. Aynı bölgede gerçekleşen deprem ise yetkilileri harekete geçirdi. Ancak her iki deprem de Çanakkale ile ilçelerinde hissedilmedi.

Denizli'de Deprem

Önceki gün ise, Denizli'de korkutan bir depremler yaşandı. Hafif sarsıntılar ile başlayan sallanan Denizli'de bunların en büyü 4.2 olarak ölçüldü. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından açıklanan verilerde 27 Eylül gecesi yaşanan ilk sarsıntı gece 21.11'de meydana geldi. Şiddeti 4 olarak ölçülen depremin ardından artçı sarsıntılar yaşanmıştı. Artçı sarsıntılar önceki gün 14.47'ye kadar devam etmişti. Bu artçı sarsıntıların şiddeti ise 2 ile 4.2 arasında değişti.

Bölgede panik havası hakim olurken, bugün sallantıların yaşanmaması bölge halkına rahat bir nefes aldırdı.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.