Son Dakika !! HDP Milletvekili İdris Baluken Hakkında Tahliye Kararı Verildi

Alınan son dakika bilgilerine göre HDP Milletvekili İdris Baluken hakkında tahliye kararı verildiği belirtildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Son Dakika !! HDP Milletvekili İdris Baluken Hakkında Tahliye Kararı Verildi

Son dakika haberi geldi.

Alınan son dakiak bilgilerine göre 4 Kasım gecesi gözaltına alınna ve hakkında tutuklanması kararı ile mahkeme başlatılan Halkların Demokratik Partisi Milletvekili İdris Baluken tahliye edildi.

Geçen 4 Kasım'da tutuklanan ve hakkında ağırlaştırılmış müebet ve 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in yargılanmasına Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesinde bugün başlandı. HDP Milletvekilleri ve avukatların hazır bulunduğu duruşmaya Baluken, tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla katılarak savunma yaptı.

Kararına açıklayan mahkeme, Baluken'in adli kontrol kararı ile tahliyesine karar verdi. Mahkeme tahliye kararına, karartılacak delil olmaması, milletvekili olması ve Anayasa Mahkemesi'nin daha önce tutuklu vekillere ilişkin kararını gerekçe gösterdi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, politika haberlerinden, sıcak gelişmelerden, kamu haberlerinden, Türkiye haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.